Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Przyczyna Nadmiernego spalania N15 benz.

Gość Ramik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Chcialem sie z Wami podzielic moim doświadczeniem. :sylwester:

Auto mam od roku. Od grudnia zauważyłem ostry wzrost zuzycia paliwa. Wczesniej autko palilo 7l/100 (trasa 120 agresywnie, miasto jazda z głową). Niestety od grudnia nie moglem zejść poniżej 8,5. Wymienilem filtr powietrza, świece nic to nie dalo. Pojechalem na komputer i w garazu serwisu nie wykazal zadenej usterki.

Jeżdzilem tak 6 mies. i ...

Czytąjac na forum o przewodach WN dotarło do mnie ze nie sprawdziłem kopułki rozdzielacza zapłonu. Po zdjęciu okazalo sie ze wszystkie styki są na maxa zaśniedziałe.

Efektem czyszczenia (papier ścierny 250) jest powrót do niskiego spalania !!! :D

Teraz moja Almera mieści sie znowu w 7/100 !!! Do tego dotała Powera jak należy :) Teraz juz przy leki dodaniu gazu przyspiesza Super.

POLECAM KONTROLĘ KOPUŁKI FORUMOWICZOM, KTÓRZY DAWNO TAM NIE ZAGLĄDALI :)

Opony zmienilem bo mialem na zime na przodzie wiosezonowe Navigatory2 a teraz lato, ale są też na stalowych felgach. Mysle ze prawdę pokaże dopiero zima.

Dodam tylko ze po czyszczeniu kopulki zrobilem 600 km (do pełna) z klimą :D (w zeszłym roku malo jej uzywalem bo slabo chodzila, bałem sie zatarcia). Teraz jest świeża napelniona.

jak staniesz przodem do silnika to po prawej stronie przy pokrywie zaworow , zreszta to widac bo przewody do swiec z niej wychodza :diabel2:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...