Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

pomocy, w mojej n16 nie dziala ogrzewanie

Gość polikarp78

Rekomendowane odpowiedzi

Gość polikarp78

problem z ogrzewaniem!!!Witajcie!!Jestem szczesliwym posiadaczem n16 2.2di2000r., sliczne autko i ladnie sie prowadzi....Ostatnio potrzebowalem sie ogrzac i ....nie dziala!!!!:( czy ktos morze mi poradzic gdzie i jak ustalic przyczyne, dmuchawa sadzi zimne powietrze na "cieplym ustawieniu"

Koledzy prosze o pomoc, pozdrawiam Tomasz

Gość thomson30

Po pierwsze to proponuję i to szybko sprawdzić czy nie brakuje płynu chłodzącego, gdyż nagrzewnica może być pusta. Drugi powód to cięgno, może być zerwane ale tutaj nie pomogę tego jeszcze nie rozbierałem i nie orientuję sie jak jest to roziązane.

Ale rozebranie Almerki deski jest bardzo proste mi to zajmuje 2 minuty wymieniałem radio i jest naprawde przeproste :

Pociągasz ruchem energicznym za schowek do siebie (tylko nie za mocno bo wyrwiesz przewody od awaryjnych) po czym wykręcasz 6 śrubek , 2 górne , 2 środkowe i 2 na dole po czy widzisz linki przyczepione do pokręteł od nawiewu. Myśle że poprostu jest urwana linka i zostało na chłodnym ustawione

Gość polikarp78

wlasnie sprawdzilem plyn , jest pelno, po sam czubek, czy mozesz napisac dokladnie jak sie dostac do tych ciengien, bo nie wiem o ktory schowek chodz. jeszcze raz wielkie dziek!!!!!

[ Dodano: Nie 24 Cze, 2007 17:23 ]

no i prawie udalo sie:( zlokalizowalem usterke, faktycnie mocowanie linki "strzelilo", czy ktos ma jakis pomysl jak przymocowac pancerzyk do tego plastiku(blaszka ktora trzymala pancerzyk z linka zostala wyrwana z plastikiem trzymajacym ten pancerz).

Ale....:( przytrzymalem reka ten pancerz i przekrecilem na cieple, a i tak powietrze lecialo zimne.

oczywiscie silnik byl wlaczony okolo 5 min, plyn w chl;odnicy jest.

POMOCY, CO TO MOZE BYC...?

[ Dodano: Nie 24 Cze, 2007 17:23 ]

no i prawie udalo sie:( zlokalizowalem usterke, faktycnie mocowanie linki "strzelilo", czy ktos ma jakis pomysl jak przymocowac pancerzyk do tego plastiku(blaszka ktora trzymala pancerzyk z linka zostala wyrwana z plastikiem trzymajacym ten pancerz).

Ale....:( przytrzymalem reka ten pancerz i przekrecilem na cieple, a i tak powietrze lecialo zimne.

oczywiscie silnik byl wlaczony okolo 5 min, plyn w chl;odnicy jest.

POMOCY, CO TO MOZE BYC...?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...