Gość filip Opublikowano 1 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2005 Od niedawna wyczuwam lekkie szarpanie podczas przyspieszania gdzieś ok 1800-2000/min - przeważnie na 3 i 4 biegu. poza tym zakresem przyspiesza płynnie. Gdzie szukać przyczyn: w oleju (już 12000km i trochę ponad max- jeżdżę po mieście) :?: w benzynie :?: może w układzie zasilania :?: może to ma coś wspólnego z rozrządem którego chwilkę słychać po rozruchu :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 Od niedawna wyczuwam lekkie szarpanie podczas przyspieszania gdzieś ok 1800-2000/min - przeważnie na 3 i 4 biegu.poza tym zakresem przyspiesza płynnie. Gdzie szukać przyczyn: w oleju (już 12000km i trochę ponad max- jeżdżę po mieście) :?: w benzynie :?: może w układzie zasilania :?: może to ma coś wspólnego z rozrządem którego chwilkę słychać po rozruchu :?: nie cisnij od niskich obrotow bo rozcaiga to lancuch :idea: a co szarpania to nie wiem :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adasko240 Opublikowano 2 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2005 a jak kopułka i palec rozdzielacza zapłonu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yorey Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 wypucuj silniczek krokowy, przepustnicę i okolice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 yorey co dokładnie sie czyści w krokowcu, ja wykręcam tylko tę część z tłoczkiem co jest na 3 śrubki i to czyszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yorey Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 humm... wiesz, wychodzę z założenia, że trza wypucować wszystko co się da:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaca V6 Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Też uważam że trzeba czyścić co sie da, tylko nigdy dalej sie nie zagłębiałem i nie wiem czy niema tam jakiś uszczelek co by sie mogły uszkodzić lub takie tam podobne istotne pierdoły. Może ktoś to robił i mógłby zamieścić info w dziale zrób to sam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.