Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

k11 stuki przy skręcaniu

Gość kocurek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

przy powolnej jeździe i mocnym skręcie słychać podobne stuki jak przy wywalonym przegubie ale bardziej w środkowej części auta, tak jakby z przekładni,czytałem trochę o maglownicy i krzyżaku ale to dotyczyło bardziej k10, krótko mówiąc gdzie zajrzeć i na co zwrócić uwagę?

Ja bym jednak stawiał na przeguby. Maglownica stuka inaczej, czuć ją raczej w kierownicy niż słychać (przynajmniej u mnie :( )

ja bym proponował wejsc pod fure i zobaczyc czy manszety sa całe??!! jezeli mowisz ze stuki słychac ze "srodkowej czesci auta" to byc moze cos sie zaczyna dziac z wewnetrznymi przegubami.

• 2 tygodnie później...

u mnie to samo też w wersji super s....może to jakis feler tej wersji??

Fakt że moja żonka to potrafi zepsuć różne żeczy...:P

to jak już odkryjecie co to to będzie mi miło:)

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Zgadza sie, przegub. U mojego ojca byly to jednak konczace sie klocki, a objawy dokladnie takie, o ktorych pisze kolega. To tak na przyszlosc - moze komus sie to info przyda.

Czy mi sie wydaje, czy nie lubicie dyskutowac o problemach technicznych ?

Pisze, ze moga to byc klocki lub tarcze, bo tak tez moze byc (z doswiadczenia), a czuje jakby w tym watku zamykano mi "gebe", bo to przeguby i basta. Przypuszczam, ze spekulowac to juz tu w ogole nie mozna ?

Pierwszy raz jestem na forum, gdzie kasuje sie posty. Mojego "powitalnego" juz nie ma. Pewnie przez pytanie o kable wn, ktore przewijalo sie juz wielokrotnie. Stety, ale zanim cokolwiek tu napisalem, przeszukalem je o interesujace mnie info, ktore znalazlem. O kablach nie bylo jednoznacznej odpowiedzi, chyba, ze zle szukalem. Nikt nie jest nieomylny.

Jesli chodzi o moja osobe, fakt, w ogole mnie nie znacie. Myslicie, przyszedl nowy i sie przemadrza. Wierzcie, tak nie jest. Reszte pozostawiam wyobrazni...

(pisalem z usmiechem, zebyscie mnie zle nie odebrali)

Gość johny_fellow

Ja nie będę mówił za ogół tylko za siebie.

Czy mi sie wydaje, czy nie lubicie dyskutowac o problemach technicznych ?

Lubię ale nie lubię jak jest klepane na ten sam temat milion postów gdzie każdy potwierdza to samo...

Pisze, ze moga to byc klocki lub tarcze, bo tak tez moze byc (z doswiadczenia), a czuje jakby w tym watku zamykano mi "gebe", bo to przeguby i basta. Przypuszczam, ze spekulowac to juz tu w ogole nie mozna ?

No można ale i tak wszyscy już więdzą, że to przegub. Spekulacje rzadko pomagają.

Pierwszy raz jestem na forum, gdzie kasuje sie posty. Mojego "powitalnego" juz nie ma. Pewnie przez pytanie o kable wn, ktore przewijalo sie juz wielokrotnie. Stety, ale zanim cokolwiek tu napisalem, przeszukalem je o interesujace mnie info, ktore znalazlem. O kablach nie bylo jednoznacznej odpowiedzi, chyba, ze zle szukalem. Nikt nie jest nieomylny.

Tak, ja go usunąłem. Zrobiłem to tylko dlatego, że wątek przewodów WN już jest i mogłeś kontynuować poprzedni a nie zakładać ponownie takiego samego.

Jesli chodzi o moja osobe, fakt, w ogole mnie nie znacie. Myslicie, przyszedl nowy i sie przemadrza. Wierzcie, tak nie jest. Reszte pozostawiam wyobrazni...

Nie znam Cię to fakt ale na pewno nie uważam, że się przemądrzasz.

Jako nowy powinieneś zapoznać się z tym tematem:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=30798

A reklamacje dotyczące mojego moderowania (jeżeli takie masz) zgłaszaj tutaj:

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=30826

Dalszy OT będzie kasowany :!: