Gość caMaro Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Witam Więc od początku: Po odpaleniu i ujechaniu jakichś 200 metrów, gdy wyjeżdżam z drogi podporządkowanej (z mojego osiedla) na główną -jadę na dwójce cały czas- jest taki moment, że auto nagle traci moc, cisnę w pedał gazu i nic. Dopiero jak całkiem puszcze pedał i go jeszcze raz nacisnę furacz dopiero dostaje kopa i jedzie normalnie. Filtr paliwa jest świeżo wymieniony, paliwa też w baku pod dostatkiem i wobec tego zachodzę w głowę czemu tak się dzieje???? Może coś z przepustnicą, gdy jest zimny silnik? A może układ zasilania jest zapowietrzony? PROSZĘ O POMOC! Furacz: Micra K10, 1235 ccm, 1989r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Obstawiam, że masz gaźnik do czyszczenia...U mnie dzieje się to samo. Wymieniłem filtr paliwa, wyczyściłem zbiornik i jest nadal tak samo. Jak silnik jest zimny to aż strach nim wyjeżdżać na drogę jadąc na Pb, bo okropnie przerywa i dodatkowo autko się dławi przy całkowitym otwarciu przepustnicy...ale niedługo auto wędruje na szczęście do mechanika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marivsz Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Mam zupelnie to samo na zimnym silniku,ale jak sie rozgrzeje to jest ok Po odpaleniu,poczekaj z jakies 2,3minuty i powinno byc dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 27 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Po odpaleniu,poczekaj z jakies 2,3minuty i powinno byc dobrze. No a później pozostaje tylko nerwówka, czy auto się zadławi jak będziesz chciał ostro ruszyć, uciekając przed nadjeżdżającym autem na skrzyżowaniu...Jeżeli ma się LPG to można sobie jeździć z takimi problemami, ale ja PB do momentu naprawy używam tylko do odpalania i nawet nie odważam się wyjeżdżać na drogę z niesprawnym układem zasilania. caMaro spróbuj wlać jakiś dodatek czyszczący gaźnik do zbiornika paliwa, może u Ciebie ten zabieg coś pomoże...Ja wlałem już łącznie ze trzy butelki STP do gaźników... i szczerze to nic nie pomogło w moim przypadku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ja bym tu obstawiał na jakieś problemy z ssaniem. Warto by też sprawdzić czy ma się dobrze ustawiony zapłon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.