Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Kluczyk i pilot

Bart-qlka2
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

tylko właśnie z chipem i kosztuje STRAAASZNE pieniądze o całym kluczyku nie wspominając. J

Tak jak napisałem wyżej. w Nissanie w Opolu. ul. Głogowska cena tej surówki co na ebayu z transporderem 150 zł. Chyba to nie jest wielki koszt jak na transpoorder philipsa. W sumie pytałem 3 razy i za każdym razem cena 150 zł i kilkadziesiąt groszy.

pozdrawiam

Tak jak napisałem wyżej. w Nissanie w Opolu. ul. Głogowska cena tej surówki co na ebayu z transporderem 150 zł. Chyba to nie jest wielki koszt jak na transpoorder philipsa. W sumie pytałem 3 razy i za każdym razem cena 150 zł i kilkadziesiąt groszy

Hmm, a mogą być aż tak duże rozbieżności w cenie między różnymi ASO? W Gdańsku jakieś 450 zł.

A można kupić u nich wysyłkowo? :)

I jeszcze pytanie czy dobrze rozumuje:

Kupuje z Nissana w Opolu taką surówkę z transponderem, daję ją do nacięcia do jakiegoś dorabiacza kluczy. Następnie zanoszę to do ASO żeby zaprogramowali immobilizer (80 zł). Potem kupuje sobie z ebay'a pilota (koszt 150-180 zł) i łączę obie części i mam kluczyk. Zgadza się? Czyli sumaryczny koszt 150 + 80 + 180 = 410 zł zamiast 700 zł to co proponuje ASO, tak?

Ja dokladnie tak zrobilem :)

Jak sie zapedzilem w licytacje na e-bayu to mialem dwa takie piloty (kluczyk i dopasowanie w serwisie - niestety).

Ale licytacje sie oplacily, jeden pilot byl nowka tzn. nie uzywany, drugi po lekkim przebiegu, ale juz go sprzedalem :)

pozdrawiam

ciechon

• 2 miesiące temu...

Nigdzie nie mogę dostać tej obudowydo kluczyka. A w ASO Gorzów chcą cały wymienić ?..

do nissana amery. Może byś mi kupił w tym sklepie albo dał namiary na e-maila. Ja zapłacę(przelew lub przy odbiorze.Mam ta zniszczone te gumy , że nie mogę nawet trzymać w ręku.

Miłego dnia.

JR

puchatek2000,

• 1 miesiąc temu...
  • 2 miesiące temu...

Kupiłem dzisiaj gumki do pilota w ASO w Tarnowie - wymiana 2 minuty - koszt 35 PLN brutto :)

teraz wygląda jak nowy kluczyk :)

Nr katalogowy nissana:

Case Remote SW

28268-9F904

• 2 tygodnie później...
Wie ktoś może gdzie w Krakowie można załatwić wymianę tej gumki w kluczyku???

Najszybciej i najtaniej wymienić samemu: obudowa kluczyka składa się z trzech części, jedną z nich stanowi właśnie ta "gumka" nad mikroprzełącznikami. Wymiana zajmuje parę minut.

Pozdr.

Wie ktoś może gdzie w Krakowie można załatwić wymianę tej gumki w kluczyku???

Google i szukaj ASO nissana w Krakowie koszt ok. 33-40 zł za 1 szt. (do jednego pilota)

max. 2 minuty roboty z wymianą.

A tak trochę z innej beczki ciekawe czy da się zmienić w tym kluczyku obudowę np. na tą z nowszych modeli nissana ( od P12 czy N16 ) z tego co widziałem grot klucza jest taki sam ( VALEO ) obudowa też zbliżona kształtem. W nowszych kluczykach kwestia przycisków zamykania i otwierania jest już rozwiązana inaczej - nie ma tam tej niefortunnej gumki tylko przyciski są plastikowe. Może udałoby się przełożyć samą płytkę, kość immobilajzera i grot klucza do nowej obudowy. Czy ktoś z Was już tego próbował ?

UWAGA!

Będę zamawiał surowy grot kluczyka do Primery P11.144 z Wielkiej Brytanii. Jest oryginalna część - plastikowa w kształcie podkowy w której zmontowany jest grot oraz chip do wyboru czerwony lub niebieski (chyba od rocznika zależy - ja mam 99 i mam czerowny, kolega ma 2001 i ma niebieski). Cena ok. 95 PLN w przeliczeniu. Jak jest ktoś zainteresowany to proszę o jak najszybszy kontakt.

Pozdrawiam.

czy to jest pilot z programowaniem? czy sama obudowa ? bo nie ruzumiem opisu

Z opisu wynika że jest to kompletny działający pilot, który oczywiście trzeba doprogramować do samochodu. Pisze też żeby się upewnić czy na pewno pasuje do konkretnego modelu samochodu.

Jak z tymi surówkamni kluczy? Są chętni bo będę zamawiał?

aha myślę że będzie pasował do mojego mam taki sam ale nie wiem jak od środka czy się różnią , ale jeszcze kolejny etap to kodowanie

[ Dodano: Sro 23 Kwi, 2008 20:22 ]

ale to już w innym poście zapytałem się

• 4 tygodnie później...

miałem nadzieję, że ktoś w kraku już dostał taką gumkę. w aso zaproponowali mi wymianę kluczyka na nowy - koszt kilkaset złotych. jak powiedziałem, że to tylko gumka, taki detal to mi starano się wmówić, że to cała skomplikowana złożona elektronicznie instalacja. Szukam dalej. Podobno gumki są na allegro za 50PLN.

Na przykład tu :

gumka pilota

Sam kupiłem, wymiana banalna

Nie wiem czy kupowałeś u tego gościa ale jeżeli tak to przepłaciłeś 100%.

W ASO kosztuje to 34 zeta z groszami.

Zanim się coś kupi do naszych Nissanków polecam kontrolnie zadzwonić do ASO to się dowiemy ile oszczędzamy albo czasem ile przepłacamy np. na Allegro z niektóre rzeczy.

Pozdrawiam.

Jak z tymi surówkamni kluczy? Są chętni bo będę zamawiał?

Czy zamawiałeś już te surówki kluczy? Bo jeśli nie to ja jestem chętny - podkowa z surówką z chipem, rozumiem, że da się z niej wyciąć odpowiedni wzorek u dorabiaczy kluczy i zakodować w ASO chipa?

Surówki już mam u siebie.

Przyszły co prawda z niebieskim chipem a ja mam czerwone ale na szczęście ja mam oba działające kluczyki. Zostaje tylko pójść do jakiegoś magoka żeby je urzeźbił.

Jeżeli potrzebujesz takie coś idzie to zamówić u gościa na ebay'u angielskim.

Przesyłka nie idzie nawet tygodnia i masz klucze u siebie.

Pozdrawiam.

Jeżeli potrzebujesz takie coś idzie to zamówić u gościa na ebay'u angielskim.

A możesz podać tego gościa - jego login, to bym zakupił u niego również, bo lepiej brać od sprawdzonego :)

Witam!

Gościu ma nick "john111111john".

Ja licytowałem na www.ebay.co.uk ale podejrzewam że jak wejdziesz na polskiego to też to znajdzie za granicą.

Pozdrawiam.

Gość adiscoff

Witam.

Ja własnie kupiłlem te gumki (na ebay nazywa się to "REMOTE KEY FOB COVER ") od tego kolegi john111111john. wymieniłem. wszystko pasuje. kluczyk wygląda o niebo lepiej. gumki troche twarde ale wkońcu nowe. pzdr

dodano 28 maj 2008:

Na Allegro kolega "sm-elektronik_pl" sprzedaje microswitche do kluczyka. Aukcja konczy sie w piatek 30 maja. To tak informacyjnie