Gość martusia Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Ostatnio coraz bardziej zaczynają mnie martwić dziwne odgłosy dochodzące z przodu samochodu. Jak stoję i mam wrzucony luz i lekko nacisnę pedał hamulca (do połowy) to zaczyna szumieć/ brzęczeć/ wibrować (?). Na moje ucho gdzieś spod samochodu. opcje jakie rozważam: cosik się poluzowało i lekko się telepie hałasujac? -> czyli muszę na kanał i popatrzeć (na co, oprócz osłon, powinnam zwrócić uwagę? ) poszła mi poduszka silnika? -> jak się o tym przekonać ? i co to oznacza? A może macie jeszcze jakieś pomysły? (johny jak się przekopię przez starsze posty i tam znajdę odpowiedź to skasuję ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 hmmmmmm dziwne to jest co opisujesz jednak ja bym pierw szukał usterki w pompie hamulce lub w serwie, bądz też spadek cisnienia powietrza które bierze serwo powoduje te objawy nic innego mi do głowy nie przychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariusek Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jak stoję i mam wrzucony luz i lekko nacisnę pedał hamulca (do połowy) to zaczyna szumieć/ brzęczeć/ wibrować ] Marta a jak masz wrzucony bieg i trzymasz sprzegło to jest cisza?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 ale tu pisłą o pedale hamulca nie sprzęgła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martusia Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 jutro rano wsłucham się w dźwieki we wszystkich możliwych konfiguracjach. Ale najbardziej takie wrrrrrr trrrrrrr słychać na luzie i wciśniętym hamulcu. Sprzęgła nie dotykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 28 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 martusia a masz w swojej micruni ABS??? Bo miałem kiedyś auto z tym układem, które po uszkodzeniu pierścienia ABS-u przy przegubie wydawało podobne dźwięki... :zdziw: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.