Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[k11] dziwne dźwięki po naciśnięciu hamulca

Gość martusia

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio coraz bardziej zaczynają mnie martwić dziwne odgłosy dochodzące z przodu samochodu.

Jak stoję i mam wrzucony luz i lekko nacisnę pedał hamulca (do połowy) to zaczyna szumieć/ brzęczeć/ wibrować (?). Na moje ucho gdzieś spod samochodu.

opcje jakie rozważam:

cosik się poluzowało i lekko się telepie hałasujac? -> czyli muszę na kanał i popatrzeć (na co, oprócz osłon, powinnam zwrócić uwagę? )

poszła mi poduszka silnika? -> jak się o tym przekonać ? i co to oznacza?

A może macie jeszcze jakieś pomysły?

(johny jak się przekopię przez starsze posty i tam znajdę odpowiedź to skasuję )

hmmmmmm dziwne to jest co opisujesz jednak ja bym pierw szukał usterki w pompie hamulce lub w serwie, bądz też spadek cisnienia powietrza które bierze serwo powoduje te objawy nic innego mi do głowy nie przychodzi

Jak stoję i mam wrzucony luz i lekko nacisnę pedał hamulca (do połowy) to zaczyna szumieć/ brzęczeć/ wibrować ]

Marta a jak masz wrzucony bieg i trzymasz sprzegło to jest cisza??

jutro rano wsłucham się w dźwieki we wszystkich możliwych konfiguracjach.

Ale najbardziej takie wrrrrrr trrrrrrr słychać na luzie i wciśniętym hamulcu. Sprzęgła nie dotykam.

martusia a masz w swojej micruni ABS??? Bo miałem kiedyś auto z tym układem, które po uszkodzeniu pierścienia ABS-u przy przegubie wydawało podobne dźwięki... :zdziw:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...