Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

głośne hamulce z przodu

Gość Marcinelli
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Marcinelli

witam, mam klocki praktycznie nówki Ferrodo, tarcze sa w porząku, a co jest ze przy końcu hamowania przy małej już predkości słychać tarcie z hamulcy, jakby metal o metal zasuwał!przy cofaniu i hamowaniu tego nie ma, jest cisza po prostu! dodam ze hamulce nie blokują , co może byc????

mi popiskują jak delikatnie hamuje :/ ale jak mocno to nie

Najprawdopodobniej miałeś je lekko przypalone. Weź je zdejmij i zetrzyj wierzchnią warstwę na grubym papierze ściernym.

Gość Czarnomag

jak na zrzadzenie losu ostatnio mam taki sam problem, ze przy koncu chamowania przy bardzo malej predkosci piszcza klocki. o to przypalenie idarcie papierem to o co chodzi: tarcze czy klocki?? :027:

Gość EnDrIu WAWA
mi popiskują jak delikatnie hamuje :/ ale jak mocno to nie

Najprawdopodobniej miałeś je lekko przypalone. Weź je zdejmij i zetrzyj wierzchnią warstwę na grubym papierze ściernym.

Cos w tym jest, jak przyhamowalem, ze czuc bylo klocki na pare metrow, zaczely piszczec

Cos w tym jest, jak przyhamowalem, ze czuc bylo klocki na pare metrow, zaczely piszczec

Najłatwiej przypalić nowe klocki, oraz jakieś kiepskiej firmy. Jak ktoś lubi szybciej pojeździć to nie warto żałować kasy na dobre tarcze i klocki.

Gość EnDrIu WAWA

Najłatwiej przypalić nowe klocki, oraz jakieś kiepskiej firmy. Jak ktoś lubi szybciej pojeździć to nie warto żałować kasy na dobre tarcze i klocki.

pod warunkiem, ze pomysli o tym wczesniej ;) szukalem Greenstuff`ow czy sportowych Ferrodo na "dzis", auto stalo potrzebowalem je, niestety tylko oryginalne znalazlem. Jakos narazie daja rade na tarczach EBC turbogroove, nie czuje roznicy miedzy nimi a Green`ami(wprawdzie na seryjnych nie mialem jeszcze mozliwosci posmigac po jakims wiekszym terenie typu lotnisko).

Jak będziesz chciał coś z ebc to moge załatwić Ci z rabatem. Ja osobiście jeżdze na tarczach Brembo Max dużo grubszych i większych od serii i nacinanych (Twoje dodatkowo nawiercane) + klocki ebc.

Gość EnDrIu WAWA
Jak będziesz chciał coś z ebc to moge załatwić Ci z rabatem. Ja osobiście jeżdze na tarczach Brembo Max dużo grubszych i większych od serii i nacinanych (Twoje dodatkowo nawiercane) + klocki ebc.
jak sie skoncza seryjne odezwe sie :)