Gość Marcinelli Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 witam, mam klocki praktycznie nówki Ferrodo, tarcze sa w porząku, a co jest ze przy końcu hamowania przy małej już predkości słychać tarcie z hamulcy, jakby metal o metal zasuwał!przy cofaniu i hamowaniu tego nie ma, jest cisza po prostu! dodam ze hamulce nie blokują , co może byc???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 29 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2007 Może masz spore ranty już na tarczach i klocki o nie trą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pitek NX Opublikowano 1 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 mi popiskują jak delikatnie hamuje :/ ale jak mocno to nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 2 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2007 mi popiskują jak delikatnie hamuje :/ ale jak mocno to nie Najprawdopodobniej miałeś je lekko przypalone. Weź je zdejmij i zetrzyj wierzchnią warstwę na grubym papierze ściernym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czarnomag Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 jak na zrzadzenie losu ostatnio mam taki sam problem, ze przy koncu chamowania przy bardzo malej predkosci piszcza klocki. o to przypalenie idarcie papierem to o co chodzi: tarcze czy klocki?? :027: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pitek NX Opublikowano 3 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2007 papierkiem klocki (jeszcze tego nie zrobiłem ale zrobie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Marcinelli Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 wymontowałem klocki, przeczyściłem prowadnice, przesmarowałem i odpukać jest ok, a to najważniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 Papierem wierzchnią warstwę klocka, ale usunięcie rantów z tarcz nic nie zaszkodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 4 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2007 mi popiskują jak delikatnie hamuje :/ ale jak mocno to nie Najprawdopodobniej miałeś je lekko przypalone. Weź je zdejmij i zetrzyj wierzchnią warstwę na grubym papierze ściernym. Cos w tym jest, jak przyhamowalem, ze czuc bylo klocki na pare metrow, zaczely piszczec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Cos w tym jest, jak przyhamowalem, ze czuc bylo klocki na pare metrow, zaczely piszczec Najłatwiej przypalić nowe klocki, oraz jakieś kiepskiej firmy. Jak ktoś lubi szybciej pojeździć to nie warto żałować kasy na dobre tarcze i klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Cos w tym jest, jak przyhamowalem, ze czuc bylo klocki na pare metrow, zaczely piszczec Najłatwiej przypalić nowe klocki, oraz jakieś kiepskiej firmy. Jak ktoś lubi szybciej pojeździć to nie warto żałować kasy na dobre tarcze i klocki. pod warunkiem, ze pomysli o tym wczesniej szukalem Greenstuff`ow czy sportowych Ferrodo na "dzis", auto stalo potrzebowalem je, niestety tylko oryginalne znalazlem. Jakos narazie daja rade na tarczach EBC turbogroove, nie czuje roznicy miedzy nimi a Green`ami(wprawdzie na seryjnych nie mialem jeszcze mozliwosci posmigac po jakims wiekszym terenie typu lotnisko). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Jak będziesz chciał coś z ebc to moge załatwić Ci z rabatem. Ja osobiście jeżdze na tarczach Brembo Max dużo grubszych i większych od serii i nacinanych (Twoje dodatkowo nawiercane) + klocki ebc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EnDrIu WAWA Opublikowano 5 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2007 Jak będziesz chciał coś z ebc to moge załatwić Ci z rabatem. Ja osobiście jeżdze na tarczach Brembo Max dużo grubszych i większych od serii i nacinanych (Twoje dodatkowo nawiercane) + klocki ebc.jak sie skoncza seryjne odezwe sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mrozu Opublikowano 6 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2007 Nie ma najmniejszego problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi