Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nie wchodza biego w Micrze K11

Gość wrob3l3k

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wrob3l3k

Mam taki problem jestem swiezym wlascicielem Nissana Micry K11 z 99r ktory wczesniej stal pol roku u kogos na podworku, i problem jest w tym ze na sucho biegi wchodza normalnie a jak odpale silnik to nie chca wchodzic, jezeli ktos moze mi pomoc prosze o szybka odpowiedz. pozdrawiam wrob3l3k!!

dziwny objaw :/ wygląda to tak jak by sprzęgło ci nie wysprzęglało lub jak by skrzynia była zalana jakimś strasznie gęstym olejem :/

ktory wczesniej stal pol roku u kogos na podworku

A za nim stanął na tym podwórku, to było OK? Czy dlatego stanął bo biegi przestały wchodzić? Pytam, bo jest możliwość, że tarcza się skleiła korozją z dociskiem lub kołem. Rzadkie przypadki, ale się zdarzają.

stal pol roku poniewaz ktos nim przodem uderzyc w nubire, poszla tylko maska blotnik i swiatla

Może właśnie poszły nie tylko maska, błotnik i światła... Mogła się całą konstrukcja lekko przesunąć i biegi nie wchodzą :(

Gość majsterus

a sprawdź czy po wkleszczeniu biegu - na wył. silniku można auto przepchnąć, czy bieg jest załączony??

jezeli nie idzie, i biegi sie wkleszczają na wyłączonym silniku, a na pracującym nie można wkleszczyć, to tak jak wcześniej pisali, sprzęgło nie rozłącza skrzyni.

Innego wyjścia nie ma.

spróbuj odpalić go na biegu przy wciśniętym sprzęgle, TYLKO sie wystrzegaj przeszkód na swojej drodze :D

:D:D

spróbuj odpalić go na biegu przy wciśniętym sprzęgle, TYLKO sie wystrzegaj przeszkód na swojej drodze :D

Jeśli jest sklejone, to w ten sposób można go odkleić, ale nie zawsze. Przy wyciśniętym sprzęgle szarpanie gazem.

Jak uderzenie było z boku, to mogło łożysko oporowe wyskoczyć z prowadnicy... ale żeby to sprawdzić trzeba zdejmować skrzynię, więc może najpierw spróbuj odpalić na biegu (ale mając dokąd jechać prosto...).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...