Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] CD20T Misa olejowa

Gość rrrobert

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rrrobert

Ma ktoś jakieś doświadczenia, czy da się łatwo wymontować czy trzeba rozebrać pół samochodu? Moja strasznie cieknie na samym dole po prostu przerdzewiała na wylot chcę ją wykręcić i dać do spawania, ale nie wiem czy się za to zabierać czy jednak za dużo roboty.

Spawanie sobie daruj, no może zależy ile i kto to robi. Znajomej w BMW tak pospawali miske że wogóle potem nie pasowała( powyginała sie) i trzeba było kupić inną. Jak masz przerdzewiałą to do wywalenia. Miske odkręca się od spodu samochodu , po co chcesz pół silnika rozbierać?

czy da się łatwo wymontować czy trzeba rozebrać pół samochodu?

Aż pół to nie. Belka podsilnikowa, rura od kolektora. Czyli jeśli będziesz odkręcał belkę, to trzeba coś podstawić pod skrzynię, bo wiadomo, opadnie. Co do spawania to nie licz na to, że tylko w tym miejscu co cieknie. Jak przelecisz szczotką to ujrzysz sitko.

Gość rrrobert

Faktycznie to pewnie jest sitko takie są te misy samochód z 99r i z misa dziurawa. Widzę, że troszkę rozbierania jest, więc może faktycznie lepiej zamontować nową, bo za pół roku starą znowu trzeba będzie spawać. I tym oto sposobem polecą dwie stówki albo lepiej.

• 4 tygodnie później...

Podłącze się do tematu.

Niestety jako dumny posiadacz Primerki z 99 r. mam podobny temat - przerdzewiała miska olejowa. Tyle że ja mam Primerkę z silnikiem SR20. Czy ktoś wie może gdzie można kupić taką miskę? Może być nowa lub używana (ale w dobrym stanie). Sporo się naszukałem w ostatnich 2 tyg ale nigdzie nie można znaleźć. Wszyscy odsyłają mnie do autoryzowanego serwisu ale tam kosztuje ona ponad 500 zł.

Do silników 1.6 i 1.8 można kupić sporo nowych zamienników zarówno w sklepach jak i w na allegro. Ale do SR20 nikt nic nie ma.

PLZ ratujcie.

Witam w klubie. Do CD20T miski nie ma nigdzie, serwis krzyknął 640 PLN. :zdziw: Ja wymontowałem miskę z samochodu facio wyczyścił ją porządnie znalazł dziurkę zaspawał i po sprawie. Miskę pomalowałem podkładem a potem bitgumem zobaczymy na ile to starczy. W międzyczasie można poszukać innej na allegro może się coś trafi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...