Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kontrolka pasów bezpieczeństwa

Gość Go_nia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie.Mam pytanie; wczoraj jak parkowałam, słońce zaświeciło mi prosto na zegary i zobaczyłam "martwą" kontrolkę (takiego ludzika z zapiętym pasem). Znajduje się ona po lewej stronie od kontrolki oleju. Czy w Micrach w ogóle występowało coś takiego jak kontrolka zapięcia pasów, a jeśli tak to dlaczego moja nie świeci, jeśli nie to po co ją tam umieszczono??

Otwieram nowy temat bo na ten nic w wyszukiwarka nie znalazła, o innych kontrolkach owszem ale o tej nic. A jeżdzę moją Micrą (98r) dopiero od 2 miesięcy więc ciągle coś odkrywam nowego :D Napiszcie jak coś wiecie (a na pewno wiecie)

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Pozdrawiam

Gość johny_fellow

Go_nia masz poduszkę powietrzną?

Najprawdopodobniej jej brak jeżeli takowej nie masz powoduje to iż kontrolka ta jest odłączona.

Zegary i okablowanie przeważnie jest stardaryzowane i tylko niektóre elementy nie są podłączane jeżeli nie ma określonego stanu wyposażenia.

Go_nia masz poduszkę powietrzną?

Najprawdopodobniej jej brak jeżeli takowej nie masz powoduje to iż kontrolka ta jest odłączona.

Zegary i okablowanie przeważnie jest stardaryzowane i tylko niektóre elementy nie są podłączane jeżeli nie ma określonego stanu wyposażenia.

Johny, mam poduszkę a nawet dwie i osobną kontrolkę do nich :)

Według instrukcji jest to kontrolka poduszki powietrznej. Ja takiej nie posiadam (ja mam kontrolkę z napisem AIR BAG i moja jest w prawym zegarze u góry (wskaźnik paliwa + temperatura silnika). Sprawdź swoją pocztę ;).

Według instrukcji jest to kontrolka poduszki powietrznej. Ja takiej nie posiadam (ja mam kontrolkę z napisem AIR BAG i moja jest w prawym zegarze u góry (wskaźnik paliwa + temperatura silnika). Sprawdź swoją pocztę ;).

Domiss pocztę odebrałam:sylwester: zanim przeczytałam, że mi coś wysłałeś :) Ale u mnie jest podobnie jak u Ciebie, kontrolka od pasów to ta z napisem "air bag" a ta o którą pytam też jest inna niż ta w instrukcji, bo "ludzik" siedzi przodem a nie bokiem, więc wskazywało by to na kontrolkę pasów właśnie, tylko może nie podłączoną...Właśnie dlatego założyłam temat, bo może ktoś też tak ma. A może Ty też tak masz tylko nie wiesz? Ja jej nie widziałam dopóki słońce nie zaświeciło mi w nią.

Przeglądałem już kilka razy pod słońce wszystkie kontrolki, nie mam takiej. Za to mam kontrolkę NCVT, choć skrzynię mam manualną... ;). Pewnie (moja) jest tam dlatego, że jakaś kontrolka musiała tam być, a dodatkowo dokładnie taki licznik (jeden zegar?) był montowany również w modelach ze skrzynią automatyczną.

Gość bartolomeo
Pewnie (moja) jest tam dlatego, że jakaś kontrolka musiała tam być, a

dodatkowo dokładnie taki licznik (jeden zegar?) był montowany również w modelach ze skrzynią automatyczną.

Dokładnie tak :)

Czyli co? Moja martwa kontrolka nie świeci bo jakaś musiała być w tym miejscu i już? I nikt nie ma w K 11 działającej kontrolki pasów bezpieczeństwa? Bo nie wiem czy mam bawić sie w sprawdzanie instalacji i żaróweczki :065:

Ja tez mam tego ludzika i faktycznie jest on widoczny tylko pod slonce..hmmmmmmmmm

No właśnie...hmmmmmm....teraz to podwójne....

Pablo nie krzycz ;) sprawdzę tą żarówkę, ale jak wrócę z wakacji :D Zapytałam i jak widzisz nie tylko ja tak mam, zbieg okoliczności :059: