Gość jur_N16 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Witajcie. Mam taką dość szybką prośbę. Potrzebuję rady w/s zakupu nawigacji i tu się zaczynają schodki, bo nie mam o tym pojęcia. Otóż tą nawigację potrzebuję dla kolegi i to do ciężarówki, stąd moje rozterki. Drugi dzień googluje i jestem coraz głupszy niestety :zly: Co radzicie kupić? biorąc pod uwagę późniejsze możliwości wymiany map na inne. Cena max to okolice 800zł ale chętnie taniej. Znacznie taniej Kolega musi urządzenie kupić w tym tygodniu. [ Dodano: Pią 17 Kwi, 2009 07:30 ] Przepraszam za post pod postem ale nikt niema nic do powiedzenia :?: :029: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 To jesli do ciężarówki to Lark 35.0 lub 43.0 ale raczej ten drugi bo wiekszy i oba mają możliwość wgrania map bez odblokowywania,tylko serwis to idioci więc jesli by się coś psuło musisz czekać na nowy sprzet od sprzedawcy wiec kupuj w miejscu którym uznaja szybko rękojmie.Mapa do ciężarówki to problem ja słyszałem że Igo bo przydało by się coś z tonażami i wysokościami wiaduktów oraz zakazami wjazdu czego niestety niema w automapie,wszystko zależy gdzie chce jezdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Fakt Lark 43.0 wygląda nieźle. Tylko potrzebuję na niego dobrą mapę EU Ta MapaMap to ma jakieś niezbyt opinie :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 No pewnie mapa map to wielkie G.... ja jezdzę z automapą bo do Larka jak pewnie już czytałeś mozesz wgrać każdą mape na windowsa bez grzebania w oprogramowaniu czyli zostaje ci gwarancja http://www.my-navia.pl/viewforum.php?f=89 patrz na tym forum tam też znajdziesz wiele innych ciekawostek,mapę ściagnij z http://thepiratebay.org/search/igo/0/99/0 lecz z instalacja juz pomogą pewnie koledzy z tego drugiego forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 A jak wygląda sprawa z ewentualnymi kontrolami ? Sprawdza ktoś legalność map? Potrzebuje to dla kumpla i on wolał by coś z legalną mapą. Na jednym z forów doradzono że wystarczy mieć jedną legalną mapę w navi, zaś tą co się używa :diabel: i nikt się nie czepia. PS. Czy ta iGO jest po PL ? Która z podanego linka będzie ok na EU ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Ja od dwoch lat jezdze na TomTomie i jestem bardzo zadowolony. Mysle, ze za te pieniadze kupisz na Allegro z mapami calej Europy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przepial1 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Wiesz nie wiem ale nie myślę żeby chłopakom z drogówki albo ITD chciało się grzebać w oprogramowaniu żeby sprawdzać licencję a w razie kontroli wyjmujesz kartę pamięci z mapą ta dograną i masz w larku orginalną przecierz mapę map.Link do torentów jest przypadkowy i był tylko przykładem skąd możesz to ściągnąć więc niewiem jakie tam są wersje map, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Oki to już sobie znajdę Dzięki za pomoc. Mam dużo pojaśnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dmx81 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 witam. moja dziewczyna nabyla p11.144 (ona jezdzi, ja doprowadzam pomalu do idealu technicznie i elektronicznie w miare mozliwosci i cierpiwosci forumowiczow :one: ) w temacie gps jestem totalnie niedoswiadczony, za chwile bede sie edukowal, ale w miedzy czasie mam pytania 1. w autku jest sprzet EONON e 837 - z 7"lcd dotykowym, ma on mozliwosc trybu gps - rozumiem ze musze posiadac do tego jakies urzadzenie gps? bo koles cos mowil, ze sa wgrane juz mapy w to... nie wiem, nie znam sie, co polecacie? 2. poczytalem troche o nokii 6120, ze po dokupieniu urzadzenia gps (ok 200zl) moge rowniez korzystac z gps, pozniej potrzebuje tylko oprogramowania (tomtom, garmin itd) chcialem prosic kogos, kto moglby pomoc - jak taki sprzet najlepiej skonfigurowac - tzn co dokupic, co wgrac, aby w pelni korzystac ze sprzetu jaki mam, dzieki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2009 Czemu się tak dzieje, że w Polsce moje Mio 168 na AutoMapie momentalnie łapie zasięg GPS a jak odpalam navi w UK to muszę czekać chyba z 10 minut zanim GPS zacznie w pełni funkcjonować? :kosci: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość patriot Opublikowano 8 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2009 Jaka jest aktualnie najlepsza/najdokladniejsza mapa na Symbiana w Nokii 5800? Najlepiej taka z cala Europa Zachodnią plus Chorwacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papa smerf Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 bo do Larka jak pewnie już czytałeś mozesz wgrać każdą mape na windowsa bez grzebania w oprogramowaniu czyli zostaje ci gwarancja Ale to się tyczy każdego modelu Larka? Bo ojciec ostatnio przedłużał umowę na neo, dali mu jakiegoś larka i szczerze mówiąc nie wiem jak tam jest z wgrywaniem map... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimier Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 bo do Larka jak pewnie już czytałeś mozesz wgrać każdą mape na windowsa bez grzebania w oprogramowaniu czyli zostaje ci gwarancja Ale to się tyczy każdego modelu Larka? Bo ojciec ostatnio przedłużał umowę na neo, dali mu jakiegoś larka i szczerze mówiąc nie wiem jak tam jest z wgrywaniem map... poszukaj w Google...np. tu: -> http://peb.pl/sprzet-do-nawigacji/233079-l...5-1-opinie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość papa smerf Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 -> http://peb.pl/sprzet-do-nawigacji/233079-l...5-1-opinie.html Tam gadają o 35.1, a ja już sprawdziłem co to za model dostał ojciec (to jest 35.6 Freebird). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 26 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2009 Witam ! Mam pytanie do posiadaczy TomTomów (mam GO630).Mianowicie potrzebuje pomocy od kogoś kto zna patent zaktualizowania do najnowszych map,oczywiscie znam sposób kupna na stronce Tom Toma ale nie o to chodzi. Może ktoś ma lub wie skad pobrać bo ja szukalem ale słabe rezultaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris172 Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Jaka jest aktualnie najlepsza/najdokladniejsza mapa na Symbiana w Nokii 5800? Najlepiej taka z cala Europa Zachodnią plus Chorwacja. McGuider Sygnic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 2 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2009 Siemka słuchajcie jest do kupienia nawigacja Navia nv47 za 199zł (tam różnie pierdoły wchodzą w skład plus MapaMap). czy jest sens to kupować ? zaznaczam że raczej chce odblokować ten sprzęt i wgrać coś innego. Wiem że porównują to z Lark-iem i Mantą ale podobno jest to sprawdzony sprzęt. Ma to ktoś ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chris172 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Siemka słuchajcie jest do kupienia nawigacja Navia nv47 za 199zł (tam różnie pierdoły wchodzą w skład plus MapaMap). czy jest sens to kupować ? zaznaczam że raczej chce odblokować ten sprzęt i wgrać coś innego. Wiem że porównują to z Lark-iem i Mantą ale podobno jest to sprawdzony sprzęt. Ma to ktoś ?? Moim skromnym zdaniem nawigacji 3,5" nie ma sensu kupowac, wyswietlacz jest zbyt maly mialem 3,5 teraz mam 4,3 i roznica jest ogromna, wiem nie zawsze trzeba patrzec ale czasem trzeba zerknac i zwykle wtedy kiedy sie ma tylko chwile na zobaczenie gdzie jechac, ja osobiscie wszystkie 3,5" odradzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Cóż mam takie samo doświadczenie. Nie polecam 3.5" Czytelność licha, a w słoneczny dzień to już w ogóle trzeba się zdać na komunikaty głosowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 Dzięki panowie, to właśnie chciałem wiedzieć, więc jeszcze będę musiał poczekać, ale z drugiej strony może trafię na jakąś fajną promocję lub stanie się to co ploty głoszą że GPS przestanie działać :029: (hahaha), faktycznie dzisiaj miałem to w rękach i takie "małe" się wydawało, za "małe". Ale z jakością nie było źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 a co sądzicie o tym? syngio beta 4300 za 349 zł http://sklepgps.autocentrum.pl/produkt/256...-beta-4300-oem/ wiem, że to wersja bez mapy, ale przynajmnie mam wybór fajna cena fajne parametry tylko firma jakoś mało znana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 rafaela ja tak ostatnio się rozglądałem, przejrzałem parę tematów i szukałem na forach co można w dobrej cenie kupić. Za tę cenę co podałeś to możesz kupić Mantę GPS420 lub 430 podobno zacny sprzęt i łatwo z crakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 tak, ale ta manta 420 na ceneo kosztuje ponad 400zl, ma słabsze oprogramowanie - AtlasII, a w tym Syngio jest AtlasIII, manta ma baterie polimerową, a polimer podobno boi sie niższych temperatur, nie ma ładowarki sieciowej, nie ma SIRF. polecano mi jeszcze TomToma i Garmina ale to jest dużo droższe. a co myslisz o 1. NavRoad 460 2. Navigo 2100max troche drozsze, ale parametry tez ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jastrząb Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 EEE kolego coś nie ten z tą mantą, sprawdź przykładowo tę aukcję: http://www.allegro.pl/item649310358_nowa_n..._gw24_odss.html [ Dodano: Wto 09 Cze, 2009 22:13 ] A baterie polimerowe są obecnie najlepszymi bateriami jeżeli chodzi o żywotność i możliwość ładowania kiedy się chce bez efektu pamięci. Ale w aucie i tak większość czasu każdy GPS będzie na ładowarce. [ Dodano: Wto 09 Cze, 2009 22:14 ] Ta manta co pokazałem w linku ma wszystko co napisałeś że nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rafaela Opublikowano 10 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2009 EEE kolego coś nie ten z tą mantą' date=' sprawdź przykładowo tę aukcję: [/quote'] ja jestem baba :diabel2: co do ceny z aukcji masz racje, bardzo atrakcyjna jak na 430, na ceneo oglądałam 420.[ quote=Jastrząb] A baterie polimerowe są obecnie najlepszymi bateriami jeżeli chodzi o żywotność i możliwość ładowania kiedy się chce bez efektu pamięci. zgadza się, chodziło mi o to że polimerom nie służą duże różnice temeeratur, ja nie mam klimy :/ , a trzymanie baterii stale pod ładowarka też niszczy jej zywotność. czy to mozliwe żeby były w jednym urzadzeniu różne parametry? bo na stronie producenta nic nie pisze o SIRF i ładowarce sieciowej, a na tym by mi zależało, pozatym roducent podaje, że ta bateria ma 1500 mah, a w linku jest 1300mah. a jaka mapę byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi