Gość adam2222 Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 sluchajcie. wczoraj zmienilem klocki. wiem, ze pierwsze kilkaset km trzeba sie z nimi dosc delikatnie obchodzic. Niestety wyjechal mi jakis idiota i musialem ostro zachamowac. az zasmierdzialo (wlasnie klocki). nie powinno sie chyba z nimi nic stac... gorzej jakby nowe byly tarcze. co?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yorey Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 jesli zaśmierdziały to pewnie kapkę się przytopiły - wówczas powstaje na nich taka cholernie twarda, szklista warstwa - rozsądnym jest je zdjąć i zeszlifować to cuś, bo możesz zniszczyć tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 to znaczy zablokowalem kola ale na chwile. nie bylo to po maksie ostre hamowanie! troche zasmierdzialo ale tez nie tak strasznie:)) kurcze z wyjmowaniem klockow sie nie bede babral:) a pozatym nie mam ich czym zeszlifowac. hamuje normalnie, cichutko. nie czuc nic pod pedalem... moze bedzie dobrze co?? a tarcze moga sie bardzo zniszczyc? czy po prostu beda sie szybciej zuzywac?? moze te klocki same sie troche zetra po kilkuset km?? a co do tarcz to powoli sie juz koncza, starcza jeszcze tylko na te klocki, przy nastepnej wymianie i tak musze kupic calosc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwinto Opublikowano 3 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2005 Jedynie moga Ci zaczas lekko piszczesc po dluzszym hamowaniu. Przynajmniej u mnie sie tak dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 nic chyba nie powinno byc. gorzej jak sa nowe tarcze? chyba, ze sie myle, nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 Jeżeli było to tylko krótkie mocne naciśniecie hamulca z niewielkiej prędkośći to nie powinno się nic stać.Zeszlifować możesz np. na papierze sciernym. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gray5 Opublikowano 4 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2005 MOIM ZDANIEM TO NIC SIE NIESTAŁO TEZ MI ZASMIERDZIALY KLOCKI PRZY CHAMOWANIU POWYMIANIE ALE NIC SIE NIESTAŁO i jest wporządku :twisted: :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość greg76 Opublikowano 5 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2005 moje tez przy "docieraniu" sie do tarcz po jednym ostrym hamowaniu jak wysiadlem na parkingu to ostro walilo. teraz jezdze i wszystko jest ok. poza tym niektore klocki tak maja, ze bardziej smierdza od innych. nie stresuj sie tym zbytnio... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.