Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wahacz

Gość bandi_n15

Rekomendowane odpowiedzi

Gość bandi_n15

Kupiłem sworzeń pojechałem do mechanika, przy wymianie okazało się, że do wymiany jest również tuleja tylna wahacza przedniego lewego. Powiedziano mi, że osobno tego nie mozna dostać, ze nalezy kupic cały wahacz kompletny. Czy można dostać te częsci osobno czy tak jak powiedziano cały wahacz.

Czekam na odpowiedz.

W N15 tylne mocowanie wachacza przedniego to gumowa "poduszka" (silentblock) z zatopionymi stalowymi blaszkami - przytrzymuje wachacz i zapewnia jego cichą pracę. Niestety jak to guma lubi się wycierać i ugniatać w związku z czym powstają luzy na wachaczu i wówczas daje się słychać dość głośne stukanie koncówki wachacza o te blaszki zatopione w poduszce. Można to wymienic osobno i sama poduszka kosztyje jakieś 45 zł - ostatnio zmieniałem obie. Cała naprawa wymaga kanału, odkręcenia stabilizatora i obejm poduszek. Mojemu mechanikowi zajęło to 45 minut.

W serwisie też mi powiedzieli, że trzeba wymienić cały wachacz ... standard, po prostu nie chce im sie bawić. Nie daj się naciągnąć.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...