sedek Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 Mam problem ze zdemontowaniem tarczy hamulcowej wentylowanej przy K 10-tce. Zdemontowałem zacisk hamulca i cała tarcza jest na wierzchu, a mimo to nie chce zejść. Czyzby była czyms przykręcona? Nie zauwazyłem żadnej sruby, która by ją przykręcała oprócz szpilek do kół . Jest mozliwe, że tak mocno sie zapiekła. Może wy macie jakieś sposoby? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość johny_fellow Opublikowano 10 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2007 A może ją tak młoteczkiem zmusisz do zejścia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedek Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 A może ją tak młoteczkiem zmusisz do zejścia Próbowałem już i nic. Fakt, że delikatnie , bo jeszcze czekam na nowe tarcze i nie chciałem uszkodzić. Ale w takim razie trzeba będzie siłowo podejść do sprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lawina Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 ja jak swoje wymienialem to tak mlotem (tak z 5kg) musialem napieprzac, ze kawalki starej tarczy lataly w powietrzu... ale wkoncu puscily ... wiec wiesz... jak czegos sie nie da zrobic... to mlotkiem... a jak mlotek nie daje rady... to trzeba isc po wiekszy mlotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 grunt to dobry młotek i krzepa jak przysłowie mówi "bez młota to nie robota" idę zmieniać olej silnikowy i kupiłem klucz do filtra żeby go odkręcić a nie młotkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 A nie ma tam dziurek z gwintem na srubke 8, lub 10? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedek Opublikowano 11 Lipca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 A nie ma tam dziurek z gwintem na srubke 8, lub 10? Nie ma dziurek i już sobie poradziłem.Faktycznie trzeba walnąć ostro młotem. Druga tarcza puściła bez problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dżodżo Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Na przyszlosc podpowiem, ze jak nie chcecie zniszczyc tarcz to trzeba pare razy porzadnie walnac mlotkiem w tarcze w miejsce gdzie felga dotyka tarczy hamulcowej czyli w miejsca miedzy srubami/otworami do przykrecenia kola. Sily nie ma co zalowac. POZDRAWIAM..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.