Gość beno75 Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Witam Podczas postoju, na luzie wydaje mi się że silnik mojej primerki nie pracuje tak czysto i cicho jak powinien. Słychać jakby lekkie brzęczenie. Coś jakby jakis łańcuszek uderzał o obudowe od środka. Nie chciałbym żeby coś złego stało się podczas jazdy... Nie wiem czy mam pasek rozrz. czy łańcuszek. I bardzo chciałbym pozbyc się tego delikatnego ni brzęczenia ni stukania. Poradzcie co robic. Ostatnio wymienialem olej i dalej to slychac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Masz lancuch. Czasami moze tez brzeczec obudowa kata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Onyx Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 zwroc uwge na termiczne oslony ukladu wydechowego, czasami jak juz przezre je rdza potrafia pobrzekiwac i wpadac w rezonans. jakby co po prostu je pourywaj do konca i problem z glowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Niedoczytałem jaki masz silnik ale wszystkie bęzynowe i nowsze disle są na łańcuszku Jak jest łańcuch luźny albo napinacz łańcuszka szlag trafił to brzęczy ale równie dobrze blacha na kolektoże wydechowym lubi brzęczeć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beno75 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Jeśli chodzi o termiczne osłony układu wydechowego to mam je już zdemontowane. Mysle ze lada miesiąc bede wymieniał tłumik i wolałem je sam ściągnąć niż miałyby odpaść w czasie jazdy i ktos mialby dostac nimi w szybę. Napiszcie mi co mam zrobić zeby to brzęczenie usunśąć. Co zrobić z łańcuszkiem albo tymi napinaczami. Pozdrawiam. Mój silnik 1.6 V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszek Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Najlepiej poszukać dobrego mechanika jeśli się na tym nieznasz i niech posłucha i oceni co brzęczy albo dokładniej napisz gdzie mieszkasz moze znajdzie się klubowicz z okolicy co ci obada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 A kiedy i jaki olej zalales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beno75 Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Włałem Shell Helix Ultra 5W40. Wymienialem go 2 tyg. temu. Ale myślę ze to nie kwestia oleju. Mieszkam w Klujczborku w woj.opolskim znacie jakiegos klubowicza z tego miasta? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marud Opublikowano 13 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2007 Jaki masz przebieg ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niebieski Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Witam, jest tez mozliwosc, ze to panewki sie konczą albo łancuch. Długo kontrolka od oleju sie swieci jak go zapalisz po dluzszym postoju ? W sunny 1,4 tak mialem dwa razy rozrzad zmienialem i pomagalo na kilka tysiecy a potem to samo. Okazalo sie ze panewek prawie juz nie bylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość beno75 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Przebieg mam 127 tys. km [ Dodano: Pon 16 Lip, 2007 12:40 ] A co do kontroli oleju to wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Elraf Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 U mnie w dieslu mam podobnie ale to osłona kolektora wydechu niestety troszkę pordzewiało. Nie wiecie ile może coś takiego kosztować, gdyż w bardzo bliskiej odległości znajduje się alternator i czy czasem się nie ugotuje gdy nie będzie tej termicznej osłony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość alib1984 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Mam ten sam problem z osłoną, ale już się tym zająłem. Czekam właśnie na paczkę od coobcia i wymienię hałasujące żelaztwo. Dręczy mnie natomiast coś innego. :?: 1.Sprzęgło - podczas zmiany biegów wydaje dziwny odgłos, przypominający sprężarkę z subariny 2.Rozrząd(chyba) - kiedy zapalam przez chwile coś dzwoni w jego okolicy. Podobno łańcuchy były wymienione... Gdy dodam gazu problem znika. Co to może być? Czyżby napinacze dzwoniły zanim wzrośnie ciśnienie oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkil Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 ad2: wydaje mi sie ze to jest normalne, u mnie w 100nx'ie tez tak jest.. po prostu filtr oleju nie trzyma Ci cisnienia i jak samochod postoi to ten olej "opada" i potem z powrotem musi go wpompowac co troche trwa (ok 2 sek) i elemenety rozrzadu (chyba) brzecza bo nie ma odpowiedniego smaowania. polecam filtry Knecht lub Mann ktore maja zaworek i olej nie opada. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Czasami moze tez brzeczec obudowa kata hehe też to miałem, była przerdzewiała na zaczepach, wjechałem na podnośnik, miechanik tylko dotknął jej i już ją miał w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaczmar Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 morze odgrzeje kotleta ale czy jak usunę tą osłonę kata to mi się tam coś nie usmaży????mam p11 po lifcie i najbliżej tam jest gumowy przewód od klimy i alternator!!z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 W swojej N15 2.0D nie mam kata i nie wiem, jak to tam w benzynach od spodu wygląda - ale jeśli jest to osłona pod katalizatorem, może być niemiłe kuku, gdy zaparkujesz gdzieś, gdzie pod autem będzie sucha trawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 3 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2011 zgodnie z instrukcją nie wolno tak parkować ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi