Gość Highlander Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 Od niedawna mam sunnego kombi z 91 roku i podczas silniejszych skrętów mam wrażenie, że "ucieka mi dupsko" samochodu. Coś jakby tył wpadał w poślizg a przód ciągnął. Podobnie jest jak jadę na rondzie i przyspieszam (szczególnie na deszczu). Poza tym auto przy prędkości 130km/h wpada w straszne wibracje. Mam założone nowe opony dębica passion 175/75 r13. Wiem że raczej powinny być R14 w oryginale. Czy to może mieć wpływ na takie zachowanie się auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość grzyb Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 witam.rozmiar opon niepowinien mieć takiego wpływu na przyczepność.ja mam na zime oponki 155/80 R13 i jeżdzi jak po szynach.może masz oponki kierunkowe odwrotnie założone.sprawdz też ciśnienieco do drgań to,jeśli masz alu mogą być krzywe,zle wyważone lub nima pierścieni centrujących. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Highlander Opublikowano 11 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2007 felgi stalowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Kiedyś miałem Golfa i chcąc przyświrować na lodzie kręciłem oberki na ręcznym. Niestety tylne koło zahaczyło o krawężnik. Skrzywioną felgę wymieniłem, lecz od tamtej pory auto zachowywało się tak samo jak u ciebie. Okazało się, że lekko skrzywiła sie belka zawieszenia i koło nie stało w osi. Sprawdź, tylne zawieszenie po tym jak wyeliminujesz opony. Popatrz od dołu czy nie ma luzów itp. Sprawdź równoległość ustawienia tylnych kół, tzn czy mocowania nie były spawane, czy coś w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Dębica Passio nadaje sie na deszcz jak.... Dwa razy poprzednim samochodem na tych oponach w deszczu miałem kłopot na drodze i to przy niewielkich prędkościach, nie polecam tych opon na mokre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 12 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2007 Od niedawna mam sunnego kombi z 91 roku i podczas silniejszych skrętów mam wrażenie, że "ucieka mi dupsko" samochodu. Coś jakby tył wpadał w poślizg a przód ciągnął. Podobnie jest jak jadę na rondzie i przyspieszam (szczególnie na deszczu). Poza tym auto przy prędkości 130km/h wpada w straszne wibracje. Mam założone nowe opony dębica passion 175/75 r13. Wiem że raczej powinny być R14 w oryginale. Czy to może mieć wpływ na takie zachowanie się auta? A jak się maja amortyzatory???Może masz wybite.Sprawdzałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Moze to byc zbierznosc lub zjechane amorki a moze to byc wina opon. Nowe opony maja wysoki bierznik i w polaczeniu z wysokim profilem (75) moga dawac uczucie znoszenia. Niestety Passio jest jedna z najslaszych opon ale do spokojnej jazdy w zupelnosci wystarczy. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Ja bym zaczal od cisnienia w oponach bo to na stacji benzynowej za darmo 2 wywazenie - koszt okolo 40zl 3 krok zbieznosc - koszt 40zl czas 30min do 1 godziny To bym zrobil obowiazkowo, a jesli nadal sa takie objawy jak napisales pojechalbym na auto diagnostyke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Akutrat samo sprawdzenie zbieznosci trwa bardzo szybko. W zaleznosci od stacji od kilku sekund, do paru minut(max 5). Natomiast samo ustawienie trwa sporawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 Dębica Passio nadaje sie na deszcz jak.... lipa te opony na maxa A jak się maja amortyzatory???Może masz wybite.Sprawdzałeś? u mnie jest to samo, wiem ze mam amory do wymiany bo byłem na przeglądzie, w zakręcie tył mi ucieka na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość holy Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 miałem tak w P10 jak był zerwany tylny łącznik stabilizatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi