Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wspomaganie kierownicy - słabo wspomaga

Gość heineken72

Rekomendowane odpowiedzi

Gość heineken72

Witam... mam problem z wspomaganiem.

Wspomaganie nagle przestało mi działać. Nie całkiem się popsuło bo jakby szarpie kierownicą lekko wspomagając kręcenie. Dolałem oleju ... był niski poziom i jest troche lepiej ale nadal krecić trzeba mocno. Najgorsze jest to że raz kreci sie lżej a raz cieżej i podczas jazdy trudno wykonywac manewry.

Pytanie czy to siadła pompa czy może coś z maglownicą.

Dodam że z maglownicy lekko lekko jest mokra od oleju i raz na kwartał dolewam z mału kiliszek by uzupełnic poziom.

Gość mikey_one

Jeśli jest mokra znaczy, że jest nieszczelna, jeśli jest nieszczelna bardzo możliwe, że nabrała kurzu i piachu i się zaczyna zacierać... :/ Mnie czeka zabawa w profilaktykę (pojawił się wyciek) zanim będę musiał przeprowadzać reanimację... :/

• 9 miesięcy temu...

Mam takie pytanie raczej techniczne - czy przy wymianie drążka kierowniczego można uszkodzić maglownicę tak że zaczęła cieknąć :?:

czy przy wymianie drążka kierowniczego można uszkodzić maglownicę tak że zaczęła cieknąć

No, raczej tak. Drążek jest mocowany do listwy, która pracuje w uszczelniaczach. Także jeśli miały miejsce przy tej operacji jakieś naprężenia poprzeczne... Do tego dodać jeszcze wiek i przebieg auta. Przekładnie i bez ingerencji potrafią cieknąć.

Także jeśli miały miejsce przy tej operacji jakieś naprężenia poprzeczne...

Byłem akurat na wymianie drążka kierowniczego i widziałem jak chłop go wymieniał i zbytnio mi się to nie podobało i po jakiś 10tys km zaczęło nieźle ciec i trzeba trochę dolewać płynu (ok 50ml na 200-300km) i teraz czeka mnie szukanie warsztatu gdzie tym dobrze się zajmują. Szkoda tylko, że samochód po wymianie stał rok i po następnym roku zaczęło to ciec, bo tak to bym mógł coś jeszcze wskórać że spartaczyli robotę ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...