Pablo2311 Opublikowano 14 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2007 jak w temacie - od czasu jak kupiłem autko nie mogę rozwinąć dwupunktowego(?) środkowego pasa, oraz rozłożyć tej połowy kanapy na której jest ów pas zamocowany. Próbowałem już wszystkiego - łącznie z wyciągnięciem tylnej półki. Czy ktoś z Was miał może taki przypadek, jak się do tego ewentualnie dobrać? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lobo Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Witam, pewno przytrzasniety jest ten pas w zaczepie i na sile zamkniety, ciezko tak na odleglosc powiedziec..... na sile to mozna urwac. A jakis mechanior??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mar0791 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 odnosnie tej kanapy to moze masz zablokowane odchylanie ?z tylu od strony bagaznika widac taki maly suwak zobacz a jakiej jest pozycji ,i sprobuj go przesunac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość martinezx1 Opublikowano 20 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2007 Może postaraj sie zdjąć tapicerkę z fotela, wtedy będzie widać co tam jest grane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kris_kjk Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 W mojej Primerce środkowy pas jest trzypunktowy z zastosowaną blokadą ALR. Ten właśnie pas może być wykorzystywany do przewozu dzieci w fotelikach, bez możliwości swobodnego rozwijania się pasa. Pas ten może działać jak tradycyjny lub jako pas z blokadą ALR. Aby blokadę uaktywnić wyciągamy powoli pas do końca, ustawiamy fotelik, a następnie pozwalamy na nawinięcie się taśmy na szpulę i blokujemy ja poprzez pociągnięcie jej do góry. Od tego momentu blokada jest uaktywniona, a dalszemu zwijaniu się pasa towarzyszy grzechot zapadki. Aby blokadę wyłączyć, należy pozwolić na zwinięcie się taśmy. Grzechot zapadki powinien ustąpić, a blokada ALR jest wyłączona i pas działa tradycyjnie. Podejrzewam, że coś zablokowało się w tym mechanizmie ALR, może uda się jeszcze zwinąć troszkę pas bardziej, a wtedy blokada ALR powinna się wyłączyć .... ale tak na odległość to ciężko coś podpowiedzieć ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dinodino Opublikowano 27 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2007 jak w temacie - od czasu jak kupiłem autko nie mogę rozwinąć dwupunktowego(?) środkowego pasa, oraz rozłożyć tej połowy kanapy na której jest ów pas zamocowany. Próbowałem już wszystkiego - łącznie z wyciągnięciem tylnej półki. Czy ktoś z Was miał może taki przypadek, jak się do tego ewentualnie dobrać?pozdrawiam Witam . Środkowy dwupunktowy pas nie ma zwijaka. Reguluje się go jak kiedys w maluchu . Jak nie da się wyciągnąć, to pewnie jest przyciśnięty siedziskiem kanapy. W sedanie prosta sprawa. Z przodu siedziska po obu stronach są dwa zaczepy do podnoszenia kanapy. Pozdrowienia PS Chyba, że to pas trzypunktowy, to inna historia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bosk Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Pozwolę sobie się podłączyć pod ten temat.... Mam zablokowany tylny prawy pas trzypunktowy (P10), jak się to tego dobrać i odblokować ? Podejrzewam że jakiś brud podlazł i zakleszczył napinacz gdzieś w zwijaku pasa. Próbowałem ruszać taśma pasa, ale nic nie dało. Od której strony dobrać się do zwijaka i czy da się to łatwo naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.