Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

rolka napinajace pasek klimy

Gość vqsoft1

Rekomendowane odpowiedzi

W miom N15 też wymaga wymiany pytałem w sklepach motoryzacyjnych komplet z napinaczem 250 zł (oryginał). Pan z jednego sklepu kazał mi wymontować samą rolkę a on dobierze odpowiednią cena ok 50 - 70 zł. W przyszłym tygodniu się za to zabieram.

Witam. Pierwszy raz jestem na forum, więc prosze o wyrozumiałość. Jeżeli jest to almera n16 2,2 di to rolka 650pln. Natomiast jest mozliwośc wymiany samego łożyska. Z tego co pamiętam u mnie było 6301 kryte platykiem z obydwu stron. Więc jeżeli sama rolka nie jest bardzo wyslizgana to mozna wymienić samo łożysko.

• 1 rok później...

juz kupiłem za 160 pln nie potrzebnie zreszta

piszczało mi coś na wolnych obrotach przy zapalonych światłach gasząc je ustawało włączając klimatyzacje też. Tylko w okreslonej skali obrotów. Moj mechanik wymienił paski potem łożyska alternatora i na końcu tę rolke i co...

dalej piszczy. Okazało sie że to osłona termiczna pod samochodem ta od rury wydechowej ma kilka dziurek i przepuszcza. Spawanie ok. 30 pln.

a ja wydałem juz 70pln na paski, 127 łożyska i 160 rolka plus 150 robocizna... buhaha

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...