Gość pcim Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Przymierzam się do zakupu takiego urządzenia. Słyszałem jednak, że w niektórych autach nie działają. Przeszkodą sa atermiczne szyby czolowe powlekane tlenkami metali. Czy, ktoś probowal takie urządzenie w Almerce? Ja mam Vizję plus z 2003 roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Moze nie odpowiem na Twoje pytanie konkretnie, ale ja bym Ci radzil bardziej kupic dobre CB radio. Powod? jest poprostu lepsze i skuteczniejsze,i legalne Zaden antyradar nie da ci tak dokladnych informacji jak CB radio. Np miski moga stac bez radaru, a ty akurat bedziesz wyprzedzal na zakazie i juz cie maja, antyradat ci nic nie powie a na CB bedziesz wiedzial 100 km wczesniej ze juz sie tam kreca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 potwierdzam w 100% polecam stronkę http://www.cb-radio.pl/phpBB/index.php?sid...31e81a1bf1a8841 dowiesz się wszystkiego o radyjkach i antenach :one: od czasu jak zamontowałem cb jazda samochodem stała się jeszcze ciekawsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pcim Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Moze nie odpowiem na Twoje pytanie konkretnie, ale ja bym Ci radzil bardziej kupic dobre CB radio. Powod? jest poprostu lepsze i skuteczniejsze,i legalne Zaden antyradar nie da ci tak dokladnych informacji jak CB radio. Np miski moga stac bez radaru, a ty akurat bedziesz wyprzedzal na zakazie i juz cie maja, antyradat ci nic nie powie a na CB bedziesz wiedzial 100 km wczesniej ze juz sie tam kreca. Szczęsliwie nie wyprzedzam na podwójnej ciągłej i nie jeżdżę haj wariat, tyle że nastawuiali tych pieprzonych sktrzynek na S 8 (Kępno-Wrocław) chyba z kilkadzisiesiąt, wystaczy się zagabic i na dwie stówy beknąć. Co do CB to lubię słuchać radia i z tego co słyszałem podawane tam ostrzezenie przydate są dla właścicli aut z nawigacja GPS. To nieprawda? Moze kto wiej jak jest z tymi szybami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek_S Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 ja CB kupilem jak juz mialem 20 pkt karnych.. jeszcze 4 i .... wiadomo.. a i raz mialem sytuacje ze mi sie anteny nie chcialo wyjac w miescie bo niby krotka trasa to co sie moglo stac no i stalo sie.. koles mi chcial wlepic do tych moich 20 jeszcze 8 i to przed samym domem, takze CB dobre polecam goraco zwraca sie po pierwszej trasie wiekszej [ Dodano: Pon 16 Lip, 2007 22:59 ] AntyradaryWykrywają promieniowanie mikrofalowe wysyłane bezpośrednio przez radary, a także fale odbite np. od budynków. Bardziej zaawansowane modele reagują również na policyjne lasery. Antyradary zazwyczaj montuje się na desce rozdzielczej, mocując je za pomocą wieszaka z przyssawkami do przedniej szyby (Uwaga! Szyby atermiczne zatrzymują część mikrofal). Niektóre firmy podejmują się wyjęcia antyradaru z obudowy i ukrycia poszczególnych jego elementów w aucie. ZALETY: łatwe do kupienia w wielu sklepach i w internecie, w pewnych sytuacjach skuteczne. WADY: urządzenie generuje wiele fałszywych alarmów. Mikrofale o takiej samej częstotliwości jak emitowane przez radary mogą pochodzić również z czujników ruchu, sensorów przy drzwiach automatycznych. Antyradar leżący na desce rozdzielczej jest widoczny dla policji; trzeba go chować. Cytat z http://www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=...ArticleId=49745 Wynika z tego ze atermiczne ograniczaja w pewien sposob skutecznosc antyradarow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 16 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2007 Witam. Ja owszem używam od dość dawna antyradary. TEN jest kolejnym użytkowanym urządzeniem. Koledzy zapewne mądrze prawią że to nielegalne, ale nie miałem żadnych (jak dotąd) problemów. Tyłek też mi kilkadziesiąt razy uratował :one: Dlaczego wybrałem antyradar a nie CB? Po prostu często jeżdżę w weekendy i święta a wtedy mało CB jest na trasie. Muzy też lubię posłuchać i CB wtedy przeszkadza :/ Oczywistą sprawą jest że trzeba umieć korzystać z takiego wynalazku Nie wykluczone, że na CB się skuszę kiedyś, bo zapewne przydatny to wynalazek. Aha i szyby w "nysce" nie przeszkadzają, wszystko bez zarzutu. Pozdr @Piotrek_S. W tym cytacie ktoś same głupoty napisał i opinie obiegowe. Od razu widać, że nie miał do czynienia z antyradarami, a czytał o nich też dość dawno. Antyradary od dawna montuje się na stałe w samochodach, choć w PL rzadko. Fale odbite od budynków lub fale z czujników ruchu są zupełnie innej mocy niż z "suszareczki" co antyradar rozróżnia. Jak by autor cytowanego artykułu przejechał się większą traskę z antyradarem to by wiedział o czym pisać :029: Co nie znaczy że chwalę antyradki bezkrytycznie. CB ma wieele plusów. Pierwszy to że jest legalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pcim Opublikowano 18 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2007 Witam.Ja owszem używam od dość dawna antyradary. TEN jest kolejnym użytkowanym urządzeniem. Koledzy zapewne mądrze prawią że to nielegalne, ale nie miałem żadnych (jak dotąd) problemów. Tyłek też mi kilkadziesiąt razy uratował :one: Dlaczego wybrałem antyradar a nie CB? Po prostu często jeżdżę w weekendy i święta a wtedy mało CB jest na trasie. Muzy też lubię posłuchać i CB wtedy przeszkadza :/ Oczywistą sprawą jest że trzeba umieć korzystać z takiego wynalazku Nie wykluczone, że na CB się skuszę kiedyś, bo zapewne przydatny to wynalazek. Aha i szyby w "nysce" nie przeszkadzają, wszystko bez zarzutu. Pozdr No cóż. Moej pytanie dotyczyło wyłącznie szyby. Czy szyba atermiczna w almerze obezwaldania aantyradar? Tak dzieje się w Reanault. Obawa moja jest uzasadniona bo Franuzi kontrolują nissana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 U mnie szyba atermiczna nie wpływa na pracę antyradaru. Przynajmniej tego nie zauważyłem w stosunku do pojazdów wcześniejszych (z tym samym antyradarem). Auto mam z 2001 roczku, więc jeszcze Renault nic w nim nie "ulepszał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Romann Opublikowano 22 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2007 ja jeżdze na anty juz kilka lat i teraz w almerze rownież niewyobrazam sobie bez niego jazdy!!! CB? moze i dobre ale jak wczesniej pisaliście lepiej radia posłuchać niż szumu. Ale niemówie że kiedyś niespróbuje. CB i Antyradar to 2 inne rzeczy zależ komu do czego. Co z tego że wiesz gdzie stoi puszka i zwalniasz przed nią a tam nic w środku niema, sztuką jest niechamować przed puszką wiedząc że tam nic NIEMA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_n14 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Widzę tu samych piratów drogowych... Zamiast cb i antyradarów, proponuję jednak zdjąć nogę z gazu w terenie zabudowanym. Będzie bezpieczniej, dla wszystkich. Dwa razy byłem świadkiem potrącenia pieszego przez auto, które wyprzedzało mnie na wariata 5km wcześniej. Raz potrącone zostało dziecko, nie chcieli byście widzieć miny jego matki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
azorek Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Widzę tu samych piratów drogowych... Zamiast cb i antyradarów, proponuję jednak zdjąć nogę z gazu w terenie zabudowanym. Będzie bezpieczniej, dla wszystkich. Dwa razy byłem świadkiem potrącenia pieszego przez auto, które wyprzedzało mnie na wariata 5km wcześniej. Raz potrącone zostało dziecko, nie chcieli byście widzieć miny jego matki... w 200% sie z tobą zgadzam. Troche wyobraźni i 5 min wcześniej wyjechać w trasę, polecam, to dobry sposób na nie płacenie mandatów. I proponuję pomieszkać trochę przy takiej trasie, mając w domu 3 letnie dziecko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 Właśnie mam kilku letnie dziecko. Przy drodze mieszkam owszem baardzo ruchliwej. Co nie znaczy, że jak mam antyradar lub CB to jeżdżę jak wariat :< Jeżdżę ponad 20 lat (kiedyś zawodowo) Przejechałem w życiu wiele tyś km BEZWYPADKOWO. Mandat za prędkość zapłaciłem jeden raz w życiu, zanim kupiłem anty. Miałem przekroczone o 11 km/h w niezabudowanym!. To mnie zmobilizowało i nie żałuję. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 ameryki koledzy nie odkryliście tylko że CB to nie tylko antyradar wiec nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość LEMUR Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 tylko że CB to nie tylko antyradar wiec nie wrzucajcie wszystkich do jednego worka dokladnie, ale kto nie jechal z CB ten nie wie poza tym uzywanie antyradaru jest nielegalne, a CB legalne. Wiec tutaj tkwi tez roznica. Kupujac antyradar - rozumiem, ze celelem korzystania z niego - a to juz niezgodne z prawem - oczywiscie posiadac mozesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 nazwa "antyradar"mówi sama a siebie :/ a CB to inna polka teraz jazda samochodem jest o wiele ciekawsza 73 :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRZECHu Opublikowano 23 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2007 nazwa "antyradar"mówi sama a siebie :/ a CB to inna polka teraz jazda samochodem jest o wiele ciekawsza 73 :one: Poniewaz trzymam auto pod blokiem CB zabieram do domu, czasem nie chce mi sie rano podaczac, pozniej stoje na swiatlach i sie zastanawiam: o czym dzis gadaja? Ja tam lubie ostrzec innych mobilkow "macie rowerzyste jadacego slalomem" czy "uwazajcie dzieci bawia sie blisko ulicy". Stojac w parko kilometrowym korku zawsze wiesz czemu stoisz, ile to moze potrwac, ktoredy da sie objechac i czy warto... a taki antyradar? Co on Ci powie? Co do tych mowiacych "ma CB to jezdzi jak wariat" - to sa ludzie ktorzy nigdy nie jezdzili z CB. Tak samo mowia o skrzyniach automatycznych Ci co ich nie sprobowali. 73 ! btw: ktos wyzej napisal ze ciagle szumi odzalowalo sie na zestawik to sie cierpi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi