Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wymiana osłony przegubu zewnętrznego

Gość zibi03

Rekomendowane odpowiedzi

Z pozoru błacha sprawa , koszt niewielki bo ja zapłaciłem jedyne 17zł - w komplecie osłona gumowa , 2 opaski(ta większa nie pasowała:)) i smar. No i wymiana.

Jak się już po "ciężkich bojach" :) dostałem do przegubu to czas go zdjąć i ...tu niespodzianka , pierścień zabezpieczający przegub przed zjechaniem z półosi rozsypał się na kawałki (już musiał być rozwalony bo przegub za lekko zszedł)

No i tego dnia już po robocie. Następnego dnia przeszukałem wszystkie sklepy motoryzacyjne i te nasze polskie i te co niby wszystko do japońskich posiadają w poszukiwaniu owego pierścionka lub czegoś podobnego i wielka kicha , nic nie znalazłem jedyne co to oferowali mi w komplecie z przegubem <szok>

Pokorny i skruszony pojechałem po ostatnią deskę ratunku do serwsu Nissana gdzie Pan zaczął szukać w komputerze i owszem znalazł - koszt 6 zł więc ulga , mam swój pierścień i wreszcie będę znowu mógł jeździć swoim autkiem ale niestety to nie był koniec historii.

Stan magazynowy - zero - szuka więc w innych serwisach i co mi odpowiada - w żadnym serwisie w Polsce pierścionek jest niedostępny(tak dla orientacji jego wymiar to średnica 2zł) ale mogą go sprowadzić z centrali AMSTERDAMU z Holandii, czas to jakieś 14 dni - mną zaczęsło i gość to chyba widział bo mi odpowiedział że mogą go sprowadzić przesyłką ekspresową i będzie "już" za jakieś 5 dni roboczych + koszt przesyłki 10% wartości ale to już nie problem te 6,60zł to nic w porównaniu z czekaniem.

Opisuję moją przygodę dlatego żeby każdy z Was zamierzający wymieniać osłonę pomyślał o tym "wrednym" drobiazgu i zaopatrzył się w niego odpowiednio wcześnie - te 6 zł w serwisie jest niczym w porównaniu do unieruchomienia samochodu przez wiele dni.

Pozdrawiam

ja wbijając nowy przegub uciołem te sprężynkę.

Na szczęście w przegubie (JC) była nowa.

Po nie całym roku koszmarnej jakości przegub się rozsypał, kupiłem nowy - innej firmy i tam sprężynki już nie było. Gdybym uszkodził teraz to problem był by taki sam ;-)

Robie na częściach i sie deczko zdziwiłem że ci 14 dni powiedział gość, 7 dni to sprowadza "NISSAN Polska", to było w aso PGD w Bielsku?? No jak amsterdam nie ma to wtedy 21 dni... roboczych :/

Tak to było w serwisie Nissana w Bielsku Białej i naprawdę gość zaczął rozmowę od standardowych 14 dni roboczych ale jak pisałem wcześniej załatwili to "przesyłką ekspresową +10%" więc wyrobili się w 5 dni (roboczych oczywiście) więc przez tydzień jeździłem autkiem żony.

A swoją drogą to by im magazyny nie popękały w szwach gdyby takie drobiazgi były choć w jednym punkcie w Polsce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...