Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Potrzebuje wymienic glosniki na cos lepszegp,prosze o porade

Gość Majki_Wawa
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Majki_Wawa

Witam

Calkiem niedawno wymienilem sobie radyjko w mojej primerce i teraz poszukuje dobrych glosnikow do zabudowy w drzwiach.Radyjko ktore posiadam to Sony CDX-GT310 4 x 50 W.Co moglibyscie polecic dobrego zz glosnikow? nie chce moze jakiegos super sprzetu ale zalezy mi na troche glebyszm basie,zeby bylo dosc szerokie pasmo przenoszenia no i najwazniejsze aby pasowaly do mojej nyski w miejsce tych seryjnych.Bede wdzieczny za podpowiedzi.

Pozniej przyjdzie pora tez na tylne glosniki ale narazie jakos graja :)

pierwsze i decydujace pytanie: ile mozesz przeznaczyc na zestaw przedni??

pozdro

[ Dodano: Czw 19 Lip, 2007 15:25 ]

acha' powiedz nam jeszcze czy planujesz dodac jakis mały wzmacniacz czy glosniki podlaczysz pod samo radio?

Gość Majki_Wawa

Nie liczylem jeszcze przedzialu cenowego poniewaz w ogole sie nie orientuje ile trzeba przeznaczyc kasy aby gralo dobrze.Glosniki na ta chwile beda podlaczone pod samo radio.

musisz policzyc nie tylko cene glosnikow ale tez wygluszenia drzwi, bez tego nie bedzie efektu, ewentualnie dystanse z mdf'u. To wszystko zalezy ile masz kasy. Od razu powiem Ci ze zaloz sobie zestaw odseparowany a nie zwykle wspolosiwki dwudrozne. To niebo a ziemia. Tak do 280zł na allegro masz Helixy Dark Blue-graja bardzo ladnie pod samym radiem, o polowe tansze masz phonocary ale do nich trzeba dokupic zwrotnice, ale moim zdaniem jakosc tych glosnikow jest marna. Jesli grubo ponad 300zl to masz DLS'y, ale do nich juz wzmacniacz potrzebny bez dwoch slow, sa tez Powerbass'y-tez wzmacniacz. Mysle ze z Helixow bys byl zadowolny a jesli nie masz tyle kasiorki to zostaja Ci tylko Y-line'y Phonocara. ;)

pozdro

Majki_Wawa bądź jutro na bemowie koło 18-18.30 a pokaże Ci jak mi gra to co sobie zmontowałem po bardzo nie duzych kosztach a sprzet wydaje mi sie że wporządku-

tyl sony Xplod 6x9 a przód sony Xplod 4x6 w standartowe dystanse, radio mam jeszcze lipne bo stary kenwod- 4x35 ale gra fajnie- pokaze Ci jutro;]

Gość Majki_Wawa

Te standardowe otwory montazowe to 6 x 4 ? jaka lipa :). Zestaw odesparowany czyli chodzi o to aby glosnik niskotonowy i tweeter byly oddzielnie? w sumie tweetery mam w slupkach wiec dwudrozne mi raczej nie potrzebne.

Gość Majki_Wawa

Mialem byc,zobaczyc Twoje glosniki ale braklo mi czasu bo kobieta laptopa 3 godziny kupowala.Zerkne na spocie 3 sierpnia i chyba jednak poszukam phonocarow na allegro