Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jakie rozwiazanie wybrac-głośniki??

Gość patriot

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki dylemat. Chcialbym niedlugo wytlumic sobie drzwi i teraz mysle o glosnikach. Mam zestaw Magnata z przodu (70Watt, 13 cm - wiem, ze nie pasuja) i z tylu (chyba 120, 16,5cm). I mysle, czy nie lepszym rozwiazaniem byloby wstawienie glosnikow z tylu do przodu i wygluszenie drzwi oraz rezygnacja z tylnych glosnikow. Te glosniki nadaja sie tylko do sluchania radia. :/ Czy duzo na takim rozwiazaniu zyskalbym na jakosci i basie :?:, czy szkoda czasu, zeby to ruszac bo i tak efektu nie bedzie :?: Na przyszlosc chcialbym wrzucic skrzynie ze wzmacniaczem Blaupunkta - taki zestaw do 500 zl z Allegro, czy tez cos lepszego poszukac :?: Moje radio to Sony 4x45 z MP3. Caly zestaw ma lekko ponad rok.

ja bym zrobil porzadny przod (wygluszenie+zestaw odseparowany+dystanse) a tyl zostawil w spokoju czyli glosnikow tam nie wstawial, tym bardziej ze bedziesz chcial miec suba w zapewne niedalekiej przyszlosci. Na przodzie daj 16,5cm, najlepiej zestaw odseparowany. Naprawde dobrze zrobiony prodzik pieknie gra (ja nawet czasem wylaczam suba by sobie posluchac samego zestawu przedniego) Co do suba, to odpusc Blaupunkta (skrzynie i wzmacniacz)-to sie nie nadaje do bassu, kicha straszna. Wzmacniacz Blau to mozesz sobie podlaczyc do zestawu przedniego ale NIGDY do suba. Jak zrobisz przod potem bedziesz sie martwil o suba ;)

pozdro

masz dwa woofery(czyli glosniki 16,5cm), dwa tweetry(czyli glosniki wysokotonowe), a wszystko rozdziela zwrotnica, tak w skrocie. Taki zesatwik gra naprawde ladnie. O wiele wiele wiele lepiej niz np glosnik dwudrozny...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...