Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

czy mozna wymienic jeden wachacz i jeden łacznik ???

Gość damianczypek

Rekomendowane odpowiedzi

Gość damianczypek

Witam mam sunnego z 91 roku no i zbliza sie przeglad wiec pojechalem na stacje zobaczyc co do wymiany zeby potem nie byc zdziwiony gosc posprawdzał i mowi ze prawy wachacz i lewy łacznik stabilizatora .Zastanawiam sie czy wachaczy i łacznikow nie wymienia sie w komplecie???aha i czy po wymiane trzeba ustawiac zbieznosc???dodam ze nie chce wkladac za duzo pieniedzy do auta bo chce pojezdzic jeszcze 1 rok gora 2 lata.

Wahacze czy łaczniki to nie hamulce, nie trzeba wymieniać parami, bo przeważnie szybciej lecą te po prawej stronie, chyba że auto miało wypadek. W przypadku wahacza dobrze jest sprawdzić zbieżność po wymianie.

Gość mikey_one

Dokładnie jak pisze rekin :D z tym, że gdy będziesz wymieniał prawy wachacz to i tak łącznik będzie odkręcany - co za tym idzie (jako, że drogi nie jest) wymień obydwa - roboty niewiele a przynajmniej nie będziesz musiał za czas jakiś znów włazić pod autko...

Gość damianczypek

dzieki za porady kupie ten drugi lacznik a nie wiecie czy duzo jest roboty z ta wymianą tych elementow???bo jakims pasjonatemmechaniki to ja nie jestem i sie zastanawiam czy sobie poradze czy lepiej oddac do warsztatu?? ciekawe ile by wziol za taka wymiane????

[ Dodano: Sob 21 Lip, 2007 15:03 ]

Aha no i w przodzie cos stuka mysle ze to wlasnie ten łacznik stabilizatora i ten wachacz. Gosc chyba by cos wykrył jeszcze na stacji diagnostycznej i by mi powiedział? mysle o jakichs gumkach i innych pierdolach? chyba ze oni na to nie zwracaja uwagi bo z amortyzatorami podobno tak jest.

Gość mikey_one

Co do stukania to bardzo możliwe, że właśnie zużyty łącznik. Same łączniki nie jest ciężko wymienić - około 15 minut na jedną stronę, natomiast przy wachaczu jest trochę pracy i odrobina zaparcia się przyda :D

Gość damianczypek

byłem w stanie sam wymienic wszystkie 4 amory takze jaki stopień trudnosci p porownaniu z wachaczem????pytałem sie w w warsztacie za wymiane wachacza 70 zl a lącznika jednego 35 takze trocha duzo zwazywszy na to ze wachacz nippartsa zalatwilem za 80 zł a 2 łączniki za 30 zł...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...