Gość dony Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Witam, zakupiłem ostatnio radyjko Clariona db178rmp do mojej Micry 1.0 k-11. Problem polega na tym, że przy ustawieniu volume na wiecej niz 27 (max. 40) radio zaczyna przerywac tak jakby płyta cd była porysowana (takie efekty gdy słucham radia "tuner") , dodatkowo gdy wkładam płytke CD oryginalna radio przy wyłaczonym silniku włacza sie i wyłacza, probujac czytac płytę , kolejnym problemem są szumy, które wystepują podczas słuchania radia przy maxymalnie wysunietej antenie. Przypuszczam że problemem moze byc za mała moc przekazywana do radia. Wie moze ktoś jak poprawić działanie mojego sprzetu, zeby wyeliminować te wszystkie usterki? I jakie konsekwencje mogą tego byc? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DJSzmer Opublikowano 22 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2007 Najpierw daj pozadny przewod (+) zasilajacy, powiedzmy 12mm2 prosto z akumulatora, w odleglosci 10cm od akumulatora daj bezpiecznik 5A. Tej samej srednicy przewod podlacz pod mase (-). Sprawdz i napisz czy cos sie zmienilo. Powodem takiego dzialania moze byc : brak wystarczajacej ilosci pradu, lub duzy spadek napiecia slaba masa lub wewnetrzne uszkodzenie radioodtwarzacza (np. kondensatory wejscia czy koncowka, petla masy itd. itp.) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.