Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Dołożenie wspomagania do K11 1.0

eX

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z tu obecnych użytkowników mikrusów dokładał do K11 wspomaganie ?

Co by było potrzebne ? Jakieś schematy ? Zdjęcia ? Nawet nie orientuję się jak to wyglada w oryginale.

Gość johny_fellow

Na pewno potrzebowałbyś nowej przekładni kierowniczej, pompy wspomagania, dodatkowej rolki na pasek, zbiorniczka i wężyki.

Szczerze mówiąc operacja raczej nieopłacalna. Chyba, że planujesz tą Micrą jeździć jeszcze przez 15 lat to możesz to zrobić. W innym wypadku koszty Cię zmiażdżą.

Przykładowo nowa przekładnia kierownicza do tak popularnego samochodu jak Golf II kosztuje od 1300-2500zł.

Szczerze, nie spodziewałem się aż tak dużej ilości gratów. Obstawiałem pompę, rolkę, pasek, wężyki i olej. Poważnie trzeba przekładnie też ruszać :|

• 4 miesiące temu...
Gość majsterus

zgłaszam ten sam problem

żeby kupic cały komplet i zamontować

nie wiem jednak jak z rolką ?? jaka rolka gdzie jest umiejscowiona?? bo reszta jest do ogarnięcia i jakie obiążenie silnika powoduje pompa, spadek obrotów.

najgorszy koszt to przekladnia kierownicza, wezyki i reszta nie sa to duze koszty (oczywiscie suma wszystkiego wyjdzie duza).

nadal nie mam schematow.

Mój kolega który posiada micre 1.0, zamontował w niej wspomaganie. Koszty wydaje mi się że są przyziemne, natomiast problem tkwi w 2 rzeczach.

1. Instalację wspomagania należy wyciągnąć samemu z innej micry z każdą najdrobniejszą śróbką i wężykiem, ponieważ jeżeli coś zabraknie to jest ogromny problem z dostaniem jakiejś pierdółki.

2. Chcąc wsadzić wsponaganie do 1.0, przydałoby się podciągnać moc, ponieważ seryjna 1.0 trochę zdycha przy dodatkowym obciążeniu wspomaganiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...