Gość almerka N16 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Z racji tego że moje autko teraz stoi głównie na dworze zastanawiam się nad założeniem antynapadu w formie np. dotknięcia jakiegoś elementu i odpalenia samochodu.. Ma to ktoś z Was w almerce? przydatne to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Ja mam w mojej Mikruni, i jestem bardzo zadowolona Po paru metrach po prostu gasnie autko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość niewiniatko22 Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 Bombel przec nikt Ci nie powie,gdzie ma itp... [ Dodano: Wto 31 Lip, 2007 15:29 ] :diabel: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość krrizz Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 wystarczy przycisk na kablu od zapłonu + pstryczek gddzies w aucie zamontowany i nie odpalisz nie wciskajac guzika dobre i proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość medor Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 MAM i POLECAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_flori Opublikowano 31 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2007 z całym szacunkiem , ale w dobie gdzie bandyci wyciągają ludzi z samochodu - takie urządzenie powinno być legalne. Złodziej wsiadając do cudzego auta musi mieć świadomość, że może to przypłacić nawet życiem. Stwarza to i może zagrożenie dla innych ale co z tego. To ZŁODZIEJ jest zagrożeniem a nie systemy montowane przed nim (tylko w naszym kraju na głowie wszystko jest postawione). To tak jak zakazać posiadania broni, bo w ramach obrony własnej można kogoś innego postrzelić. Lepszy od antynapadu jest kret. Jest nie do wyczucia przez złodziei, a niestety antynapady (krety zresztą też) są rozpracowywane w kilkanaście sekund - właściwie głównie poprzez standardowe oklepane montowanie przycisku w typowych miejscach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teres Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Legalne czy nielegalne... kto to sprawdzi. Ja zabezpieczam swoje auto jak potrafię i czy to legalne mało mnie interesuje w tym wypadku :diabel2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 A ja zapytam się ciebie o taką rzecz 1. Czy auto było zakupione w kraju (jeśli tak czytaj dalej) 2. Jeśli tak to zapewne w 99% z zamontowanym alarmem Clifford Challenger ST 800P 3. Clifford ma w sobie funkcje antynapadową którą należy uaktywnić , guziczek montowany jest przeważnie w mieszku dzwigni zmiany biegów lub też pod plastikiem tuż przy progu strony lewej 4. Resztę informacji znajdziesz tu http://www.clifford.com.pl/instrukcje/inst...je-obslugi.html czyli jak go aktywować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 kojak_1 Dzięki za instrukcję do alarmu.. właśnie tego szukałem :one: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Faktycznie mam ten alarm i w instrukcji też pisze o tym antynapadzie... jak znajde chwilke to pójde poszukac tego guziczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maxpaynemm Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 NO tak ale jak bedzie uciakal na czerwonym swietle i stanie na srodku skrzyzoiwania powodujac karambol?? Pod tym wzgledem ustanowony byl ten zakaz W instrukcji napisane jest że antynapad przystosowany jest do przepisów polskich i pozwala na uruchomienie auta na 10 sekund właśnie po to aby uniknąć takich przypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Kurka,a ja chyba nie mam tego guziczka.. albo go znaleźć nie umiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwl Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Natka, to podjedz do alarmowca to moze On Ci go zlokalizuje. Moze poprostu z racji nieaktywnej funkcji, monter nie zamontowal Ci go i trzeba go tylko domontowac. Kiedys bylem przeciwnikiem takich bajerow i tylko montowalem klientom ale jak raz zakupilem auto i sie przyzwyczailem to teraz moge powiedziec ze niewiele przeszkadza uzytkownikowi a moze wiele utrudnic zlodziejowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_1 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Kurka,a ja chyba nie mam tego guziczka.. albo go znaleźć nie umiem Moja sugestia umiejscowienia tego guziczka ma wyłącznie charakter bardziej obrazowy , bo w każdym serwisie gdzie indziej go montują . W Warszawie serwisy umiejscawiają ten że guziczek właśnie w tych dwóch miejscach. Raz spotkałem się że był przymocowany , przyklejony, do skrzynki bezpieczników tz. po wyjęciu kieszonki maskującej bezpieczniki po lewej stronie był przyklejony. Może inaczej , centralka montowana jest z tyłu za bezpiecznikami (najlepiej jest zdemontować tą plastikową osłonę co zakrywa między innymi bezpieczniki , bo będzie lepszy dostęp ) poszukać matowego czarnego przewodu grubości miej więcej jak od ładowarki sieciowej do telefonu kom. będzie widać że jest on obcy i idz za nim , powinien doprowadzić cię do celu zakończonego pastylką z przyciskiem . Jaśniej już nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość almerka N16 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Dzięki wielkie ja to raczej tam nic ruszać nie będe,bo i tak pewnie bym zepsuła.. ale jutro jade do mechaniora to niech mi go znajdzie [ Dodano: Czw 02 Sie, 2007 15:11 ] Mam jednak ten guziczek Jest w mieszku dźwigni zmiany biegów Uaktywnienie tego w ASO kosztuje 30 zł.. a zrobienie antynapadu w "normalnej" firmie 180 zł :/ Dzięki Kojak raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość KAFAR Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Ja mialem zamontowany antynapad + auto alarm Cliford Chalenger w serwisie. Guziczek w mieszku lewarka skrzyni biegów, zaraz po kupieniu zainstalowalem antynapad innej firmy bezobslugowy tylko pilot zblizeniowy. Przez pierwsze 3 lata wszystko ok. potem w ciagu kilku miesiecy kilkanascie razy auto stawalo po przejechaniu klikuset metrow i byl duzy problem zeby jechac dalej. Pojechalem do ASO i poprosilem o wylaczenie anty napadu firmowego. Polega to na tym, ze trzeba sie dostac do centralki i wcisnac specjalny pin-kod. koszt 20 zl Teraz mam swiety spokoj i jeden antynapad bezobslugowy. A propo elektryk w ASO powiedzial ze juz prawie nie kradna Almer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi