Gość darek_k Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 Witam , otoz jedna z niewielu rzeczy ktora mnie denerwuje w almerce to odbijajaca sie deska rozdzielcza w szybie w sloneczne dni , zastanawiam sie jak temu zaradzic , myslalem o pasie folii przyciemniajacej wzdluz gornej krawedzi szyby ale nie wiem czy to cos pomoze(w sumie to oslony przeciwsloneczne to chyba oslonki sa , powierzchni za duzej nie maja) , jezeli ktos wie czy to cos da ew inne rozwiazania to prosze smialo , monia -chyba masz cos takiego u siebie moze sie wypowiesz na ten temat ( wszak madre zdanie wypowiedziane z ust pieknej kobiety jest podwojnej ,a nawet potrojnej wartosci 8) ...pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pavoolon Opublikowano 7 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2005 jest na to rada - tak zwane flokowanie deski, dokładnie tak jak mają rajdówki, wygląda to jak czarne zamszowe buty i nic sie nie odbija. niestety nie wiem jaki jest koszt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bort Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 A ja myślałem, że w N16 zostało to trochę dopracowane. Kiedyś w swojej N15 wyczyściłem deskę jakimś preparatem, który ją dodatkowo nabłyszczył to zaraz przy pierwszym słonku pożałowałem. W cieplejszych i bardziej nasłonecznionych krajach kładą na deski takie specjalne płachty z jakby gąbkowatego materiału - przyglądałem się temu raz i doszedłem do wniosku, że lipnie jest zrobione (do tego kosztowało koło 10 EUR). Gdzieś w necie - może na Allegro? - widziałem ofertę tego flokowania... trzeba poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Toshiro Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 jest na to rada - tak zwane flokowanie deski, dokładnie tak jak mają rajdówki, wygląda to jak czarne zamszowe buty i nic sie nie odbija. niestety nie wiem jaki jest koszt Niestety koszt tego typu usługi to jakieś 500 pln plus własny czs na wyjęcie deski. może lepiej poszukać płynu który jest matowy do czyszczenia deski ja taki mam firmy STP . kostzował około 18 pln i jak na tę kwotę super zdaje egzamin. :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Witam , otoz jedna z niewielu rzeczy ktora mnie denerwuje w almerce to odbijajaca sie deska rozdzielcza w szybie w sloneczne dni , zastanawiam sie jak temu zaradzic , nie myj deski :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 Jezeli chodzi o ten material na deske rozdzielcza to nie jest on taki drogi ale o szczegoly prosze pytac na priv. W ostatecznosci mozna nie demontowac deski ale wtedy moze byc problem z jakoscia. Na zdjeciu widac jakie mozliwosci daje ta technologia ale to napewno nie jest jeszcze szczyt tych mozliwosci. Mozna sobie tez wybrac dowolny kolor inny niz na zdjeciu. ....przepraszam ze nie nissan :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osa Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 odnosnie flokowania to jest firma zajmujaca sie czyms takim ale osobiscie uwarzam ze maja troche zawyzone ceny 8) http://www.bmt-motorsport.pl/data/katalog/flokowanie_01.htm polecam tez przestudiowanie tematu http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=534...ight=flokowanie pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość darek_k Opublikowano 8 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2005 ... to raczej odpada ,ze wzgledu na koszt przedewszystkim , mysallem , ze pas folii troche zminimalizuje zjawisko , ale jak nie to chyba bede musial poszukac plynu do czyszczenia ktory nie nablyszcza , zaniechac czyszczenia nie mam zamiaru :x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 ....przepraszam ze nie nissan :wink: I bardzo dobrze Nissana nie wolno tak kasztanić :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Monia Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 monia -chyba masz cos takiego u siebie moze sie wypowiesz na ten temat a to bardzo ciekawe jest, bo ja nigdy nie zauważyłam takiego zjawiska ;-) albo nie zwracam na to uwagi, a może siedzę tak nisko, że nie widzę hehe............pas folii coprawda jest, ale na takiej wysokości, że chyba nie uchroni przed odbijaniem się deski w szybie, jedynie przed słonkiem ;-) aż się tym zainteresuję w jakiś słoneczny dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 28Darek Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 ....przepraszam ze nie nissan :wink: I bardzo dobrze Nissana nie wolno tak kasztanić :twisted: przepraszam ale nierozumiem slowa "kasztanic" :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nyska Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 Kasztanić to znaczy robić coś nie koniecznie ze smakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość michalll Opublikowano 12 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2005 albo krótko mówiąc: Dwójka zazwyczaj ma sie przy tym taka mine --> :shock: albo taka: :x albo taka :oops: a po zazwyczaj taka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jpi Opublikowano 19 Lipca 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2007 Chyba lepszym rozwiązaniem są okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją, względnie nakładki na okulary korekcyjne. Ostatecznie, większym nakładem finansowym można zrobić korekcyjne okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją. Problem refleksów ulega wtedy niemalże eliminacji, poza tym polepsza się widzenie drogi i innych uczestników ruchu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mario_k3 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Co do odbijających się w słońcu kokpitów to jest na to sposób. Nie nabłyszczać ich plakiem a kupić środek bez połysku czyli mat. i problem z głowy. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi