Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

odbice deski w szybie...

Gość darek_k
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , otoz jedna z niewielu rzeczy ktora mnie denerwuje w almerce to odbijajaca sie deska rozdzielcza w szybie w sloneczne dni , zastanawiam sie jak temu zaradzic , myslalem o pasie folii przyciemniajacej wzdluz gornej krawedzi szyby ale nie wiem czy to cos pomoze(w sumie to oslony przeciwsloneczne to chyba oslonki sa , powierzchni za duzej nie maja) , jezeli ktos wie czy to cos da ew inne rozwiazania to prosze smialo :lol: , monia -chyba masz cos takiego u siebie moze sie wypowiesz na ten temat ( wszak madre zdanie wypowiedziane z ust pieknej kobiety jest podwojnej ,a nawet potrojnej wartosci 8) ...pozdro

Gość pavoolon

jest na to rada - tak zwane flokowanie deski, dokładnie tak jak mają rajdówki, wygląda to jak czarne zamszowe buty i nic sie nie odbija. niestety nie wiem jaki jest koszt

A ja myślałem, że w N16 zostało to trochę dopracowane. Kiedyś w swojej N15 wyczyściłem deskę jakimś preparatem, który ją dodatkowo nabłyszczył to zaraz przy pierwszym słonku pożałowałem.

W cieplejszych i bardziej nasłonecznionych krajach kładą na deski takie specjalne płachty z jakby gąbkowatego materiału - przyglądałem się temu raz i doszedłem do wniosku, że lipnie jest zrobione (do tego kosztowało koło 10 EUR).

Gdzieś w necie - może na Allegro? - widziałem ofertę tego flokowania... trzeba poszukać...

jest na to rada - tak zwane flokowanie deski, dokładnie tak jak mają rajdówki, wygląda to jak czarne zamszowe buty i nic sie nie odbija. niestety nie wiem jaki jest koszt

Niestety koszt tego typu usługi to jakieś 500 pln plus własny czs na wyjęcie deski. może lepiej poszukać płynu który jest matowy do czyszczenia deski ja taki mam firmy STP . kostzował około 18 pln i jak na tę kwotę super zdaje egzamin. :shock:

Gość michalll
Witam , otoz jedna z niewielu rzeczy ktora mnie denerwuje w almerce to odbijajaca sie deska rozdzielcza w szybie w sloneczne dni , zastanawiam sie jak temu zaradzic ,

nie myj deski

:wink:

Jezeli chodzi o ten material na deske rozdzielcza to nie jest on taki drogi ale o szczegoly prosze pytac na priv. W ostatecznosci mozna nie demontowac deski ale wtedy moze byc problem z jakoscia. Na zdjeciu widac jakie mozliwosci daje ta technologia ale to napewno nie jest jeszcze szczyt tych mozliwosci. Mozna sobie tez wybrac dowolny kolor inny niz na zdjeciu.

audipluszflock22.JPG

....przepraszam ze nie nissan :wink: :)

odnosnie flokowania to jest firma zajmujaca sie czyms takim ale osobiscie uwarzam ze maja troche zawyzone ceny 8)

http://www.bmt-motorsport.pl/data/katalog/flokowanie_01.htm

polecam tez przestudiowanie tematu

http://forum.tuning.pl/viewtopic.php?t=534...ight=flokowanie

pozdro

... to raczej odpada ,ze wzgledu na koszt przedewszystkim , mysallem , ze pas folii troche zminimalizuje zjawisko , ale jak nie to chyba bede musial poszukac plynu do czyszczenia ktory nie nablyszcza , zaniechac czyszczenia nie mam zamiaru :x

monia -chyba masz cos takiego u siebie moze sie wypowiesz na ten temat

a to bardzo ciekawe jest, bo ja nigdy nie zauważyłam takiego zjawiska ;-) albo nie zwracam na to uwagi, a może siedzę tak nisko, że nie widzę hehe............pas folii coprawda jest, ale na takiej wysokości, że chyba nie uchroni przed odbijaniem się deski w szybie, jedynie przed słonkiem ;-) aż się tym zainteresuję w jakiś słoneczny dzień

• 2 lata później...

Chyba lepszym rozwiązaniem są okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją, względnie nakładki na okulary korekcyjne. Ostatecznie, większym nakładem finansowym można zrobić korekcyjne okulary przeciwsłoneczne z polaryzacją. Problem refleksów ulega wtedy niemalże eliminacji, poza tym polepsza się widzenie drogi i innych uczestników ruchu.

• 4 tygodnie później...