Gość kulbi Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 powiedzcie mi co oznaczają te bezpieczniki (P10) TAIL LAMP-LH TAIL LAMP-RH STARTER HAZARD HORN - klakson DRIVING LAMP HEAT SEAT METER TURN RR DEFOG STOP LAMP ROOM LAMP ELECTRON IGN H/LAMP WIPER FR FOG LAMP HEATER BLOWER MOTOR WIPER FUEL PUMP ENG CONT AUDIO AIR CON MIRROR CIG LIGHTER RR FOG LAMP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 z tego co sie orientuje to: TAIL LAMP-LH -? TAIL LAMP-RH -? STARTER - może rozrusznik HAZARD HORN - klakson DRIVING LAMP -? HEAT SEAT - podgrzewane fotele METER -? TURN -? to chyba kierunki ale nie jestem pewien RR DEFOG - podgrzewana szyba tylna STOP LAMP - światła stopu ROOM LAMP - oświetlenie wnętrza ELECTRON IGN - coś z zapłonem H/LAMP WIPER - coś z wycieraczkami FR FOG LAMP - przednie światła przeciwmgielne HEATER BLOWER MOTOR - to chyba chodzi o wentylator chłodnicy WIPER - wycieraczki FUEL PUMP - pompa paliwa ENG CONT - coś z silnikiem AUDIO - radio AIR CON - klimatyzacja MIRROR - lusterka CIG LIGHTER - zapalniczka RR FOG LAMP - tylne światła przeciwmgielne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Tu jest ładny opis: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...bezpiecznik%F3w aczkolwiek nie wszystkiego ENG CONT - engine control - jakaś kontrolka silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BossMan Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 ENG CONT - engine control - jakaś kontrolka silnika "Engine Control" to raczej sterowanie silnika (ECU?). pzdr, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Majki_Wawa Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 TAIL LAMP-LH - swiatla pozycyjne tylne lewe TAIL LAMP-RH - swiatla pozycyjne tylne prawe STARTER - stacyjka HAZARD - swiatla awaryjne HORN - klakson DRIVING LAMP - swiatla mijania HEAT SEAT - podgrzewanie fotela(o ile jest) METER -podswietlenie wskaznikow lub uklad sterowania wskaznikow. TURN - kierunkowskazy RR DEFOG - ogrzewanie tylnej szyby STOP LAMP - swiatla stop ROOM LAMP - oswietlenie wnetrza ELECTRON IGN - zaplon H/LAMP WIPER - wycieraczka reflektorow(taka ciekawostka) FR FOG LAMP - przednie swiatla przeciw mgielne HEATER BLOWER MOTOR - silnik dmuchawy WIPER - wycieraczki(przod,tyl) FUEL PUMP - pompa paliwa ENG CONT -elektornika wtrysku silnika(komputer wtrysku) AUDIO - instalacja radiowa AIR CON - kliomatyzacja MIRROR - lusterka(sterowanie,ogrzewanie) CIG LIGHTER - zapalniczka moga jeszcze wystapic: ABS - bezpiecznik ABS'u WIPER WASHER -silnik pompy spryskiwaczy pozdrawiam Majki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kulbi Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 dzięki chłopaki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 6 Grudnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2007 Powiedzcie mi chłopaki co macie podpięte w skrzynce przekazników pod maską w miejscu przekaznika DRIVING LAMP???Bo ja mam tu wolne miejsce,choć wsuwki są czyli mógłbym tam jakis przekaznik dołożyć.Czy tam ma być przekaznik jak sie ma te lampy H4+ H3?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rami1000 Opublikowano 25 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2009 witam, spalił mi się bezpiecznik oznaczony eng cont 3, auto oczywiście przestało jeździć. bezpiecznik ten pali sie odrazu po włączeniu zaplonu. Cuż to jest za bezpiecznik? od czego? dodam że Auto jeździ za to na lpg bez tego bezpiecznika. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marceli Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Proszę: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...bezpiecznik%F3w Otaguj poprawnie temat i używaj wyszukiwarki. Skoro nie chodzi na Pb a na LPG tak to musi nie dostawać paliwa. Coś z wtryskiem paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary7 Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Może to być bezpiecznik od pompy paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 eng cont to bym obstawił zasilanie ecu, ale to na gazie też nie powinien jechac, może to zasilanie na wtryski ktorym steruje ecu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rami1000 Opublikowano 27 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2009 marceli używam wyszukiwania ale w tym temacie nikt nic nie wie napewno są tylko domysły a domyślać sie nie koniecznie trafnie moge i sam. Wracając do tematu czy zna ktoś schemat podłączenia pompy paliwa (kostka pod tylna kanapą)? chodzi mi o to żeby podłączyć ją na krótko i sprawdzić czy działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenonzet Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 (edytowane) witam wszystkich użytkowników primery. posiadam primerę w10 z 96r z silnikiem sr20de wracam do tematu palącgo się bezpiecznika eng cont 3. z tego co ustaliłem jest to bezpiecznik pompy paliwa. po włączeniu zapłonu pompa pracuje przez chwilę, a po włączeniu silnika przepala się bazpiecznik. muszę też powiedzieć, że miałem taką sytuację jakiś czas temu, ale samochód stał przez jakiś czas nie używany i po naładowaniu akumulatora i wymianie tego bezpiecznika auto jeździło bez problemów. teraz auto znowu stało jakiś czas i problem powrócił po wyjęciu akumulatora do ładowania. czy ktoś wie co jescze może być podpięte do tego obwody i robić zwarcie, bo pompa paliwa działa normalnie, a nie było konkretów w tym temacie Edytowane 15 Sierpnia 2010 przez Zenonzet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Witam . Nie chce zakladac nowego tematu zeby nie zasmiecac forum. Mam wobec tego prosbe o przeslanie zdjecia z opisem bezpiecznikow na pokrywie skrzynki pod maska . U mnie juz te biale napisy zniknely . Chodzi o diesla p11.144 (po lifcie ) Gdzie sa w skrzynce bezpiecznikow rozmieszczone to mam w manualu tylko chodzi o nazwy. Z gory dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość UPIERDLIWY1 Opublikowano 19 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2011 Dzięki wielkie. Czasu wiele upłynęło a pomoc ponownie okazała się niezbędna. Serdeczne pozdrowienia. WPR . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość nightstalker Opublikowano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2011 (edytowane) dopisuję się do tematu, mój problem jest następujący: mam samochód ściągnięty z Francji i za chiny ludowe nie mogę rozszyfrować opisów bezpieczników wewnątrz pojazdu(tych pod kierownicą) francuskiego się nigdy nie uczyłem, a kolejny raz sprawdzanie wszystkich bezpieczników po kolei jakoś mnie nie pociesza, w związku z czym mam prośbę, czy ktoś mógłby zrobić zdjęcie tej rozpiski? model mojej primery to p11 z 97' z silnikiem 2.0TD(choć nie wiem czy akurat te dane są potrzebne) z góry dziękuję Edytowane 4 Grudnia 2011 przez nightstalker Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qador Opublikowano 7 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 proszeę o przetłumaczenie oznaczen bezpiecznikow kroew znajduja sia pod maska Nissan Primera P11 slx z 1997r 1. AIR CON 2. LH HEADLAMP 3. RAD FAN 2 4. RH HEARDLAMP 5. REAR WIPER 6. HEATED MIRROR 7. ABS VALVE 8. FRONT FOG 9. HORN 10. RAD FAN 3 11. ABS MOTOR 12. RAD FAN 1 I następna skrzynka bezpieczników: 13. FL40A IGN SW 14. FL40A ABS MTR 15. FL40A SOL 16. FL40A RAD FAN 1 17. FL40A POWER WINDOW 18. FR FOG 19. RR DEF 20. RR DEF 21. HORN 22. TAIL 23. H/LAMP RH 24. H/LAMP LH 25. WASH 26. FL80A BATTERY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.php?t=14950&highlight=opis+bezpiecznik%F3w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finetto Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2013 Koledzy za co odpowiada ELECTRON IGN ? Dziś właśnie się zorientowałem że nie mam tam bezpiecznika. Zresztą z bezpiecznikiem czy bez nie ma różnicy (chyba?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K.S. Opublikowano 2 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Dobra powtórka z Angola:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico00 Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam. Jestem nowym użytkownikiem primiery p 11 z 1996 roku. Wczoraj zgasły mi światła mijania. Gdzie szukać przyczyny. Żarówki i styki sprawne. Proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dariusz... Opublikowano 28 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Witam.Sprawdź bezpieczniki pod maską silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico00 Opublikowano 1 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2015 ...sprawdzałem-mam tam dwa od długich świateł,klakson,chyba ogrzewanie tylnej szyby i przeciwmgłowe-wszystkie sprawne. Nie wiem gdzie jeszcze szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzeRuSco Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Przy lewym kolanie kierowcy :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rico00 Opublikowano 2 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 ...zaglądałem tam,ale na obudowie nie mam opisu do świateł mijania-DRIVING LAMPS. Może jakiś inny bezpiecznik jest za to odpowiedzialny.Z tych małych mam; BLOWER MOTOR, AIR CON, TURN SIGNAL, ROOM LAMP, BLOWER MOTOR, ELECTR PARTS, ABS, FUEL PUMP, AIRBAG, ENGINE CONTROL, AT CONT, METER, CIG LIGHTER, SEAT HEAT, MIRROR, STARTER SIGNAL, H/LAMP WIPER, ENGINE CONTROL, RR WIPER, STOP LAMP, WIPER, FR FOG LAMP, AUDIO, HAZARD LAMP, REFER-który to może być? Mam tam też takie niebieskie kwadraty ok2cm na 2cm-może którys z nich? Proszę o pomoc. Na razie wciągu dnia jeźdźę na długich,a wieczorem zaklejam lampę taśmą żeby nie świecić po oczach kierowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi