Gość Qozak Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Szukałem, ale nie znalazłem... Właśnie z boleścią dowiedziałem się, że mój Nissan to nie N14, a Y10 czym one się różnią ? Mam się cieszyć czy smucić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nissan Sunny Y10 tak jest oznaczona wersja kombi modelu N14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość buli27 Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Nissan Sunny Y10 tak jest oznaczona wersja kombi modelu N14dokladnie ale z częściami uważaj mogą sie róznić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Większość części - silnik, układ napędowy, przednie zawieszenie, elementy wnętrza są takie same jak w htb i sedanie (oczywiście z podziałem na wersje silnikowe i wyposażenia). Różni się tylnie zawieszenie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Większość części - silnik, układ napędowy, przednie zawieszenie, elementy wnętrza są takie same jak w htb i sedanie (oczywiście z podziałem na wersje silnikowe i wyposażenia). Różni się tylnie zawieszenie itp. tak przednie lampy gril błotniki wnetrze tez sie rózni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Większość części - silnik, układ napędowy, przednie zawieszenie, elementy wnętrza są takie same jak w htb i sedanie (oczywiście z podziałem na wersje silnikowe i wyposażenia). Różni się tylnie zawieszenie itp. tak przednie lampy gril błotniki wnetrze tez sie rózni! Zarówno lampy, grill i błotniki są identyczne jak w HTB/sedan z pierwszych roczników N14, dopiero później zmienił się odrobinkę przód. Tak samo jest z wnętrzem, różni się ono tylko ze względu na wyposażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Nissan Sunny Y10 tak jest oznaczona wersja kombi modelu N14 Niestety kombi (Y10) różni się od sedana i hachtbaga oraz liftbaga(N14). l Większość części - silnik, układ napędowy, przednie zawieszenie, elementy wnętrza są takie same jak w htb i sedanie (oczywiście z podziałem na wersje silnikowe i wyposażenia). Różni się tylnie zawieszenie itp. tak przednie lampy gril błotniki wnetrze tez sie rózni! Zarówno lampy, grill i błotniki są identyczne jak w HTB/sedan z pierwszych roczników N14, dopiero później zmienił się odrobinkę przód. Tak samo jest z wnętrzem, różni się ono tylko ze względu na wyposażenie... tu jest prawda porównując hatbaga liftbaga i sedana ale nie z kombi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Zarówno lampy, grill i błotniki są identyczne jak w HTB/sedan z pierwszych roczników N14, dopiero później zmienił się odrobinkę przód. Tak samo jest z wnętrzem, różni się ono tylko ze względu na wyposażenie... Ty chyba nigdy kombi nie widziałes Y10 na oczy :/ Wogóle to jest inne auto z wygladu. nawet przodem normalnego n14 nie przypomina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikey_one Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2007 Stary takim jeżdżę A N14 mam pod ręką dla porównania Natomiast co do różnic pomiędzy "takimi samymi" nissanami to zerknij do tematu w tym samym dziale o kolektorze u Bombla... Tak poza tym to NO OFFENCE... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 sory ale nie rozumie jak Ty mozesz nie widziec róznicy miedzy synnym kombi a pozostałymi to moze ten Twój n 14 co masz pod reka jest zrobiony z y10 :one: :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość _Pablo_ Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Panowie, nie kłucie się! Zapraszam do przeczytania artykułu z auto centrum http://autocentrum.pl/nissanclub/modele/sunny.html Dla rozwiązania tego problemu przedstawię kilka fotek sunnego na początek wersja 3D Rudiego: sedan zicoo: oraz kombi Y10 skulla: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość arecky Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Grill i maska się niestety różnią (na załączonych wyżej zdjęciach widać, że maska w kombi biegnie równo ze światłami), przez co przód kombi wygląda cholernie archaicznie. To na szczęście jedyna skaza na wyglądzie kombiaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucyas Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 z elementów karosrei z y10 do n14 nic nie dobierzesz!! moze sie masja nada ale tez wątpie. to wogóle inne auto z zewnatrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Nissan Sunny Y10 tak jest oznaczona wersja kombi modelu N14 Lub 2 osobowy van. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ladapis Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Podzielę się tym co sam bardzo wyraźnie widzę. Na pierwszy rzut oka, częst omuszę siędłużej pozastanawiać cyz to Sunny kombi cyz Primera kombi z tamtego rocznika. Na ogoł w mig odrożniam modele po kilku centymetrach karoserii, ale w tym przypadku potrzebóję paręsekund więcej... Bardzo charakterystyczna rożnica to klosze kierunkowskazów: w kombi na błotniku opadają łukiem na doł, a w pozostałych na błotniku wznoszą się łukiem do góry. A w ogóle to... Każdy widzi t oco wie... :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skull Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 ciekawy temat zawsze widziałem te różnice między Y10 a N14 ale nie zastanawiałem się dokładnie nad tymi detalami które różnią te modele miałem wcześniej jeszcze N14 htb i na zdjęciu widać duże różnice w samych przodach aut wiem jedno N14 jest ładniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi