Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Wasze doświadczenia z olejem TEXACO HAVOLINE SYNTHETIC 5W-40

Gość speedy gonzales

Rekomendowane odpowiedzi

Gość speedy gonzales

Przypadkowo jestem posiadaczem 5L bańki z tym olejem i zastanawiam się, czy sie aby nadaje do primery z silnikiem QG18? Przeszukiwałem tematy, wątki, posty wzdłuż i w szerz - opinie są rozmaite. Jedni mówią, że taki olej jest niby za "rzadki" inni, że bardzo dobry. Zauważyłem, że wiekszość osób preferuje półsyntetyki ~10w40 10w60. Jeszcze jedno do silnika QG wg instrukcji powinien być lany olej o specyfikacji API: SH / SJ. Ten Texaco ma API: SL , czyli kilka klas wyższą. Chciałby poznać Wasze opinie na temat tego konkretnego oleju.

mam almere sprowadzoną z Włoch silnik 2.2Di przesłałem koledze z Neapolu ksero faktury z przeglądu żeby zapytał w tym serwisie jaki olej był zalewany do silnika bo na wszystkich fakturach był tylko kod serwisowy i okazało się że był to też olej Texaco ale 10W40

http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...t=jaki+olej#top

poczytaj ten temat 5W też zalewają więc nie powinno być problemu :one:

Gość speedy gonzales

Dzięki :)

[ Dodano: Sro 10 Paź, 2007 10:48 ]

Więc tak:

Zalałem wtedy na początku sierpnia silnik tym Texaco 5w40. Przejechałem do tej pory 2 tys. km. Oleju zupełnie nie ubywa i jest cały czas żółty. Średnie spalanie w tym okresie 8,6 l benzynki na 100km (~70% po mieście). Silnik ma 128 tys. Jestem z niego zadowolony :-)

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...