Gość speedy gonzales Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Przypadkowo jestem posiadaczem 5L bańki z tym olejem i zastanawiam się, czy sie aby nadaje do primery z silnikiem QG18? Przeszukiwałem tematy, wątki, posty wzdłuż i w szerz - opinie są rozmaite. Jedni mówią, że taki olej jest niby za "rzadki" inni, że bardzo dobry. Zauważyłem, że wiekszość osób preferuje półsyntetyki ~10w40 10w60. Jeszcze jedno do silnika QG wg instrukcji powinien być lany olej o specyfikacji API: SH / SJ. Ten Texaco ma API: SL , czyli kilka klas wyższą. Chciałby poznać Wasze opinie na temat tego konkretnego oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaten Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 mam almere sprowadzoną z Włoch silnik 2.2Di przesłałem koledze z Neapolu ksero faktury z przeglądu żeby zapytał w tym serwisie jaki olej był zalewany do silnika bo na wszystkich fakturach był tylko kod serwisowy i okazało się że był to też olej Texaco ale 10W40 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...t=jaki+olej#top poczytaj ten temat 5W też zalewają więc nie powinno być problemu :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peryskop Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Wasze opinie na temat tego konkretnego oleju. sprzedaj na allegro i kup taki jakim zalane masz auto :one: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość speedy gonzales Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Dzięki [ Dodano: Sro 10 Paź, 2007 10:48 ] Więc tak: Zalałem wtedy na początku sierpnia silnik tym Texaco 5w40. Przejechałem do tej pory 2 tys. km. Oleju zupełnie nie ubywa i jest cały czas żółty. Średnie spalanie w tym okresie 8,6 l benzynki na 100km (~70% po mieście). Silnik ma 128 tys. Jestem z niego zadowolony :-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.