Gość Saawek Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Witam serdecznie, niedawno zakupiłem Nissana Almere 2.0D i nie działa mi brzęczyk sygnalizujący włączone światła przy otwartych drzwiach kierowcy. Próbowałem zlokalizować, gdzie ów brzęczyk się znajduje ale bez efektów. Orientuje się ktoś jak brzęczyk wygląda i gdzie go znajdę :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Prawdopodobnie znajduje sie za zegarami,to taka czarna kostka...Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and1 Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2007 Saawek, Cześć ja ów brzęczyk mam podczepiony pod kierownicą tzn pod maskownicą na dole jak jest regulacja >częste uszkodzenia lub niedziałania ów brzęczyka polegają na uszkodzeniu "nogą "przewodów.Jest to okrągła pastylka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saawek Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedź, mam nadzieję, że uda mi się go znaleźć. Maskownice już zdejmowałem i nic takiego nie zauważyłem , poszukam jeszcze raz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość olgi Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2007 Saawek, Być może to nie brzęczyk a czujnik. Przy każdych drzwiach masz na dole czujnik (taka mała gumowa czarna harmonijka). Posprawdzaj je w pierwszej kolejności czy oby gumka (sorry za wyrażenie) nie pękła i nie dostał się jakiś syfek do środka. Przeczyść w razie potrzeby, psiknij WD 40 a powinno wszystko wrócić do normy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.