Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P10/W10] Zapalniczka

Gość Plewek01

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie czy ktoś wie gdzie znaleźć lub może powiedzieć jak sie dobrać do zapalniczki w nysce p10 sedan. Jakoś nie mam w niej napięcia a nie chce się odkręcać niepotrzebnych śrub żeby do niej doleźć. z góry dzięki

Musisz odkręcić środkową konsolę inaczej do zapalniczki sie nie dostaniesz.Może odłączył sie tobie któryś z dwóch przewodów, a na początek to sprawdź bezpieczniki.Może to jest przyczyna braku napięcia w niej.

Rozkręciłem (kurcze trzeba prawie cały przód rozebrać żeby sie dostać do zapalniczki-jakoś nie pomyślał nikt o prostszej konstrukcji) i zobaczyłem, że nie ma zasilania i tyle :)...tyle to ja wiedziałem i przed rozkręceniem. Kable podłączone i giną w takim grubym zwitku kabli i szukaj wiatru w polu. Nie wiecie czy mogę sobie rozdzielić zasilanie z czegoś obok co działa i podłączyć dwie rzeczy??...

Wszystko możesz, ale licz się z tym, że wpinać się będziesz w obwód który ma odpowiednie zabezpieczenie oraz przekrój przewodów dedykowane do danego odbiornika. Zapalniczka należy do "prądożernych" odbiorników więc uważaj żebyś nie narobił sobie jeszcze większych kłopotów. Najlepiej podnieść zwalony obwód-to nie powinno być trudne dla znającego podstawy elektrotechniki

Goto11 a nie łatwiej by mi było pociągnąć np. kabel+ bezpośrednio z akumulatora zamiast "podnieść" obwód choć nie wiem co to znaczy bo z elektryki to ja jakoś nie bardzo :).I czy wtedy muszę np. dawać jakiś bezpiecznik na kablu?? dzięki za odpowiedź

"podnieść" obwód choć nie wiem co to znaczy bo z elektryki to ja jakoś nie bardzo .I czy wtedy muszę np. dawać jakiś bezpiecznik na kablu?? dzięki za odpowiedź
Naprawic ten,ktory jest oryginalnie.

to nie jest drogi koszt naprawy dla elektryka to jest 5 min . roboty, nie kombinuj jak KOŃ pod góre ,ta zabawa nie jest warta świeczki, a przegrzać lub spalić instalacje można łatwo, gdy sie podepniesz w nieodpowidni przewód.

GOTO 11--- dobrze Ci doradza, zrobisz jak uważasz, takie jest moje zdanie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...