bReko Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2007 Witam. Jako ze nie moglem znalesc topica w 'szukaj' zalozylem nowy. Mam maly problem a mianowicie...gdy przyspieszam w partiach obrotow pomiedzy dolem a 4tys wszystko gra, Problem sie zaczyna na wyzszych obrotach. Normalnie samochod powinien miec wiekszego kopa powyzej 4 tys niz ponizej. Zaopserwowalem tez przerywanie w partiach pomiedzy 4 a 5 tys obr. Teraz pytanie: czym moze yc to spowodowane? swiece? rozrzad? zla mieszanka paliwo/powietrze? silnik to GA16DE Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bullitt Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 sprawdź świece, przewody, kopułke i aparat, może zapłon troszke przyspieszyć ale najpierw stan układu zapłonowego skontroluj, ewentualnie potem dalsze kombinacje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 w przypadku gdy przerywa na wysokich obrotach to zaczynam sprawdzanie od filtra paliwa, czasem może zdarzyć się jakieś badziewne paliwo następnie idzie do kontroli pompka paliwa, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 bReko - a świeci ci się check engine? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwolcio Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Witam bReko Mam silniczek taki jak twój bez gazu. Tak jak koledzy radzą muszisz sprawdzić albo najlepiej wymienić filtr paliwa. Sprawdź filtr powietrza przy okazji a jak to nic nie da to już się troche sprawa komplikuje bo może być pompa paliwa, świece, przewody. Na razie to należy sprawdzić... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bReko Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Przepraszam lecz niebylo mnie troche czasu przy kompie. Wracajac do tematu wymienilem kopulke, palec, swiece, problem sie powtarza tyle ze tym razem w pozniejszych partiach obrotow, ale ogolnie lepiej. Za niedlugo mam zamiar sprawdzic uklad paliwowy.Buli - check engine sie nie swieci. A co do paliwa to jezdze na Statoilowskim, filtr powietrza jest dosc czysty , zobaczymy co wyjdzie po ogledzinach ukladu poliwowego , dzieki za odpowiedzi:) [ Dodano: Sob 25 Sie, 2007 09:27 ] Witam , jestem po wymianie filtra paliwa, i juz wszystko ok dzieki za pomoc wszystkim:) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.