Gość sylwas Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Witam, Podczas jazdy z okolic mieszka zmiany biegów wyczówalne jest ciepło. Co może być przyczyną nagrzewania się tej okolicy??? Spotkał się ktoś może z takim przypadkiem, proszę o porady jak może być przyczyna Primera 2,0 TD 97' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Maniek-ol Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Przyczyną jest układ wydechowy. Po prostu gdzieś sobie tam dmucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bonzo Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 to chyba normalne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Andrzej Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2007 Pod mieszkiem od zmiany biegów a nad rurą tłumika powinieneś mieć blachę która by izolowała od temperatury -może masz ja wyjętą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarkk Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 to chyba normalne U mnie są wszystkie blachy jakie układ wydechowy ma mieć i też w okolicach mieszka jest cieplej. AFAIR mieszek jest zaraz nad katalizatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 u mnie jest tak samo efekt występuje tylko po dłuższej jeździe ok 100km min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Blady Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2007 Normalne. j.w. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bartosz_P11 Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2007 Witam Ja bardziej bym stawial na niepodlaczone przewody od nadmuchu na stopy (ogrzewanie kabinowe). Z tego co zrozumialem to jest to silnik 2.0TD a tam nie ma katalizatora tylko bezposrednio pod mieszkiem jest rura, a przeciez ona by tak nie nagrzala calego tunelu. PZDR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sylwas Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Dzięki za odpowiedzi, ale dzisiaj zauważyłem podczas jazdy przez miasto, że ciepło emitowane jest tylko podczas jazdy, więc chyba odpada wariant z tym, że ciepło jest emitowane przez tłumik. Gdy stałem w korku mieszek od zmiany biegów był zimny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.