bertw Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam Czytając forum natknąłem sie na informację dotyczącą kontrolki otwartych drzwi w primerkach. Zastanawiam sie czy w mojej Primerce kombi 2,0 TD rocznik 2000 po lifcie też jest taka kontrolka. Nigdy nie widziałem zeby sie zapaliła pomimo odpalenia samochodu i otwartych drzwi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Według instrukcji obsługi masz taką kontrolkę w zegarach. Sprawdź czy działa przy otwartych innych drzwiach niż kierowcy. Jeśli tak to sprawdź przycisk w słupku, jeśli nie działa może kontrolka się spaliła... :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BULI Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Powinna się świecić. Na pewno masz ja mam tez primerke po lifcie i mi się ładnie świeci jak są otwarte drzwi i tak jak PIEKTOR Ci napisał, sprawdź włączniki ew. bezpiecznik, może jest osobny alba się kontrolka spaliła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
egn Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Ja bym zaczął od sprawdzenia krańcówek, styki często śniedzieją i wystarczy przetrzeć i posmarować i działają. U mnie mam spokój już dłuższy czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertw Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Coś czuję ze bede musiał zdjąć cały panel przedni, bo wątpliwe zeby nie działały włączniki we wszystkich drzwiach, sprawdze jeszcze bezpieczniki, moze mi powiecie w którym miejscu na tablicy rozdzielczej jest kontrolka otwartych drzwi (tak zebym nie musiał przeglądać wszystkich zaróweczek). dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piektor Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 stanowi ona znak graficzny - niech Ci podpowiedzą koledzy co mają P11.144, ja mam P11 Albo punktową latareczką poświeć po tablicy i ją znajdziesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mas444 Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 U mnie też nie świeci przy otwarciu drzwi. Za to świeci elegancko jak otworzę tylną klapę. Podejrzewam, że fachowcy montujący alarm znaleźli kabelek od krańcówek w drzwiach, odcięli go i podłączyli do alarmu. Barany oczywiście klapy pod alarm już nie podłączyli :zly: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Domin Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 A czy w P11 ale przed liftem (rocznik 97 dokładnie) jest taka kontrolka :?: http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...aa0bed0f#388914 W tym temacie jest zdjęcie deski rozdzielczej i widać jak świeci się taka kontrolka. U mnie takiej nie widzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertw Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 No i zrobilem, wymieniłem żarówkę. Po wykręceniu wskażników na odwrocie są symbole graficzne i wiadomo która żarówka od czego, teraz świeci elegancko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.