Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] Kontrolka otwartych drzwi

bertw

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytając forum natknąłem sie na informację dotyczącą kontrolki otwartych drzwi w primerkach. Zastanawiam sie czy w mojej Primerce kombi 2,0 TD rocznik 2000 po lifcie też jest taka kontrolka. Nigdy nie widziałem zeby sie zapaliła pomimo odpalenia samochodu i otwartych drzwi.

Według instrukcji obsługi masz taką kontrolkę w zegarach. Sprawdź czy działa przy otwartych innych drzwiach niż kierowcy. Jeśli tak to sprawdź przycisk w słupku, jeśli nie działa może kontrolka się spaliła... :?:

Powinna się świecić. Na pewno masz ja mam tez primerke po lifcie i mi się ładnie świeci jak są otwarte drzwi i tak jak PIEKTOR Ci napisał, sprawdź włączniki ew. bezpiecznik, może jest osobny alba się kontrolka spaliła.

Ja bym zaczął od sprawdzenia krańcówek, styki często śniedzieją i wystarczy przetrzeć i posmarować i działają. U mnie mam spokój już dłuższy czas.

Coś czuję ze bede musiał zdjąć cały panel przedni, bo wątpliwe zeby nie działały włączniki we wszystkich drzwiach, sprawdze jeszcze bezpieczniki, moze mi powiecie w którym miejscu na tablicy rozdzielczej jest kontrolka otwartych drzwi (tak zebym nie musiał przeglądać wszystkich zaróweczek).

dzięki

stanowi ona znak graficzny - niech Ci podpowiedzą koledzy co mają P11.144, ja mam P11

Albo punktową latareczką poświeć po tablicy i ją znajdziesz ;)

U mnie też nie świeci przy otwarciu drzwi. Za to świeci elegancko jak otworzę tylną klapę.

Podejrzewam, że fachowcy montujący alarm znaleźli kabelek od krańcówek w drzwiach, odcięli go i podłączyli do alarmu. Barany oczywiście klapy pod alarm już nie podłączyli :zly:

• 2 tygodnie później...

No i zrobilem, wymieniłem żarówkę. Po wykręceniu wskażników na odwrocie są symbole graficzne i wiadomo która żarówka od czego, teraz świeci elegancko

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...