Gość DorianGray Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2007 Witam. Poradził sobie ktoś z opuszczającymi się drzwiami w Sunny 3D? Czytałem coś o możliwości zastosowania podkładek na zawiasach? Robił to ktoś? Jak to się sprawdza? Jakieś wskazówki? Z góry dzięki i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skull Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 mam taki sam problem z drzwiami od strony kierowcy dopisuje się do pytania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 z tego co pamiętam kolega szopen wymieniał te bolce w zawiasach drzwi - podobno występują jakieś zestawy naprawcze ale jak kiedyś zapytałem w serwisie w Lublinie to powiedzieli mi, ze o niczym takim nie słyszeli, ewentualnie całe zawiasy po 250PLN za sztukę :027: Ja zrobiłem tak. Pojechałem na szrot gdzie stał anglik Sunny. Sprawdziłem czy drzwi nie mają luzu na zawiasach - były sztywne więc chłopaki mi wykręcili zawiasy. Potem tylko pojechałem do znajomego blacharza i u niego je wymieniliśmy. Trochę było zabawy z ustawieniem drzwi ale efekt jest pozytywny. Jeżeli u Was nie ma dużego luzu to może warto spróbować ustawić całe drzwi na zawiasach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość walut Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 dopasować nowe sworznie z lepszego materiału do rozrobionych tulejek na wcisk. Potrzebny tokarz i suwmiarka. i rozbite zawiasy:) Przerabiane i efekt murowany. zawiasy wytrzymują więcej niż auto. sworzeń zakończyć gwintem i po wbiciu zakręcić i klepnąć nakrętkę pozdro. już to komuś pisałem ale widać sprzątali.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 http://www.nissanklub.pl/forum/viewtopic.p...ghlight=zawiasy Np tutaj było Jedna rada aby zawiasy żyły długo i szczęśliwie - nie odpalać auta przy otwartych drzwiach :diabel:. Otwórzcie sobie drzwi i połóżcie na rancie pudełko zapałek - odpalcie auto - nie ma bata spadnie - szcególnie w dieslach trzeba deko zakręcić rozrusznikiem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuler Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Ja kupile mzawiasy bez luzu i wymienilem bolce. jest troche zabawy z wybijaniem starych bolcow ale efekt pozytywny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DorianGray Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 To jest ten srebny bolec na środku? Wystarczy go wymienić? A jeśli chiałbym się bawić w podkładki to gdzie je wciskać? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pers Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 U mnie jest to samo ale dałem sobie spokój bo auto i tak idzie na częsci. DorianGray, to jest środkowy uchwyt a trzeba wymienić górny i dolny. Kupiłem już nową b12 i drzwi sie zamykają cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Szymeq Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 DorianGray, jak pisał Pers - to jest jedynie ogranicznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DorianGray Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Dzięki wszystkim za pomoc, jak będę brał się za naprawę to może znowu o coś podpytam. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość skuler Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 DorianGray, ten bolec ogranicznika tez musisz wybic, ale tylko po to zeby sie dostac do zawiasów wiec to akurat dopieo poczatek zabawy ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tom11141 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 też miałem ten problem wymieniłem zawiasy na inne używane i problem znikł gra nie warta świeczki w naprawę starych rada kupić inne używane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ja wpakowalem pomiedzy drzwi a zawias podkładki.Tak juz jest od dwoch lat i na razie drzwi sa tak jak powinny byc. O bozche ale korozja, ale po pół rocznym postoju w garazu cale to auto jakies pordzewiale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DorianGray Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2007 Ja wpakowalem pomiedzy drzwi a zawias podkładki.Tak juz jest od dwoch lat i na razie drzwi sa tak jak powinny byc. Tylko pod dolny zawias? Czy pod górny też? Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Ja w primerze też miałem opadnięte. metoda jest prosta. Odkęcamy nadkole, luzujemy śruby mocujące górny zawias od strony nadkola, zostawiamy drzwi lekko uchylone, pod krawędz drzwi podstawiamy lewarek hydrauliczny owinięty szmatką i lekko podnosimy na nim drzwi. potem dokręcamy jedną ze śrub i opuszczamy lewarek. Klucz chyba dwunastka. Najlepiej oczkowa. jeżeli trafiliśmy to dokręcamy reszte, a jesli nie to korygujemy. efekt gwarantowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Felix Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 No skoro masz opadniete to pod dolny. Metoda Marqa tez ciekawa.Moze uda mi sie ja kiedys zastosowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jarki Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 A ja mam inny problem. Jak "przycisnąć" drzwi bardziej do karoserii. Widzę że są lekko odchylone. Gdzie to wyregulować? i jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareq Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 A ja mam inny problem. Jak "przycisnąć" drzwi bardziej do karoserii. Widzę że są lekko odchylone. Gdzie to wyregulować? i jak? To regulujesz za pomocą tego bolca na słupku środkowym (tego który wchodzi w zamek). Potrzebny mocny śrubokręt krzyżakowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Varial Opublikowano 10 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 jeśli chcecie mieć bolce w zawiasach z dobrego materiału żeby wytrzymały bardzo długo to polecam zrobić je z zaworów silnikowych. powierzchnia jest bardzo gładka i w połączeniu z nowymi tulejkami zmniejsza tarcie obu elementow:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Markus6 Opublikowano 19 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2007 A ja mam pytanko czy w N14 sedan tylne zawiasy będą pasowały do przednich drzwi? Wygladaja niby tak samo tylko sa pod kątem ustawione a nie bardzo widac jak z przodu są, bo mam zamiar gdzies zakupić używane a z tyłu zawsze mniej wyrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość przem127 Opublikowano 24 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2007 A ja mam pytanko czy w N14 sedan tylne zawiasy będą pasowały do przednich drzwi? Wygladaja niby tak samo tylko sa pod kątem ustawione a nie bardzo widac jak z przodu są, bo mam zamiar gdzies zakupić używane a z tyłu zawsze mniej wyrobione Niestety. W samochodzie jest 8 zawiasów i każdy inny. Zawiasy mają trzyliterowe oznaczenia i np FUR oznacza górny zawias z przednich prawych drzwi, RLL dolny z tylnych lewych . Mam pomysł jak "zregenerować" zawiasy i będę z tym walczył w sobotę (o ile pogoda dopisze). Jak się uda to zdam relację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcineq20 Opublikowano 22 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2008 a mam pytanie czy zawiasy przednie od strony kierowcy góra-dół są takie same w sunny sedan i hatchback? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
z2maciek Opublikowano 23 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2008 Polecam wszystkim metodę podkładkową. Dwie podkładki pod śruby mocujące dolny zawias do drzwi i efekt idealny - jak nowe. 15 minut roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
And482 Opublikowano 28 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2008 A jak cofnąc drzwi do tyłu? tzn do słupka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi