Gość jaro1000 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 niedawno zakupiłem nissana sunny i mam wiele pytani co do niego otóż na silniku pisze coś takiego twin cam 16 v to drugie to rozumiem ibardzo się ciesze ale co oznacza ten pierwsz napis? wiem że może powinienem poszukać troche ale przejżałem wasze forum i nic tagiego nie znalazłem lub najnormalniej na świecie przegapiłem ten temat więc o ile to możliwe to mi wybaczcie. dodam że to model z 1994roku.prosze o wyjasinienie tego napisu no i czy warto go było nabyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaciekQBN Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Twin cam to potoczne okreslenie silnika z dwoma wałkami rozrządu, osobnym dla wydechu i dla sterowania zaworów, tak podaje wiki: http://en.wikipedia.org/wiki/Twin_cam 16v to 16 valves (zaworów) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro1000 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 dzięki bardzo mocno za wyjaśnienie.To znaczy że chyba dobrze dla mnie mieć taki motor ? mam jescze pare pytań ponieważ na swoim silnku nie znalazłem oznaczeń a wy tu się posługujecie różnymi kodami np. n14 lub tym podobne o co tu chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregor Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 dzięki bardzo mocno za wyjaśnienie.To znaczy że chyba dobrze dla mnie mieć taki motor ? mam jescze pare pytań ponieważ na swoim silnku nie znalazłem oznaczeń a wy tu się posługujecie różnymi kodami np. n14 lub tym podobne o co tu chodzi? polecam do przeczytania tą lekturę i będziesz wiedział o co chodzi http://autocentrum.pl/nissanclub/modele/sunny.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ronin00 Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Np "n14" to oznaczenie modelu NissanaSunny. Y 10 to też sunny ,ale kombi. P10,p11,p12 to poszczególne generacje Primer...............itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jaro1000 Opublikowano 11 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2007 no dzięki wam wszystkim za pomoc jakby co to jeszcze się odezwe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.