Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

wahacze poprzeczne

Gość cerber
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktoś się może orientuje jaki może być koszt zakupu wahaczy poprzecznych na tył do N14 lub może koszt zakupu (jeżeli są dostępne zamienniki lub orginały) tuleje metalowo-gumowe do regeneracji tych wachaczy, bo już nie mogę za mocno tył skrzypi jak jest sucho.

Pozdrawiam

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 21:54 ]

Może rysunek pomoże, chodzi mi głównie o wymianę tulei na wahaczach zaznaczonych na czerwono, gdzie to cuś można kupić

tuleje.JPG

[ Dodano: Pią 24 Sie, 2007 22:01 ]

hmm

• 5 tygodni później...

cerber, pozwoliłem sobie wykorzystać Twoje zdjęcie bo mam problem/pytanie do tej części, co zaznaczyłem złotym kolorem, co to jest? Jak jest cena? A może da się wymienić same tuleje które zaznaczyłem strzałkami?

tulejezc7.th.jpg

tylko zapewne z JC te tuleje, wiec dlugo nie pociagna zapewne, no ale cena mowi sama za sibeiw koncu

niekiedy jakies japonskie badz inne bardziej znane i markowe formy moga byc np za 7 albo za 12zl a jakosc zapewne o wiele lepsza

pozdr

Pawel kup lepiej sobie uzywke wachacz w dobrym stanie, a tak wogole co Ci sie dzieje ze chcesz robic, luz sie zrobil?
A no luz po jednej jak i po drugiej stronie. Jak na razie nie jest tragicznie, jeszcze nie skrzypi ale tylko patrzeć jak zacznie.

hmm no to nie dobrze ale rozumiem ze skrzypi a nie ma luzuz na razie i jestes pewien ze to wachacze wzdluzne?

u mnie tak skrzypialo i piszczalo bo nakretka na srubie ta co trzyma dwa wachacze poprzeczne z piasta bylo nie dokrecona, dowalilem o obrot moze pol i ustalo, a skrzypialo jak by ktos siedzial i tam gral na skrzypkach ;)

pozdr

• 1 rok później...

Wiec ja mam tez ten sam problem, i mam nadzieje ze za wahacz do przodu dam za szt. 110zł mam racje ? luzy ok 4cm jak stoi na prostych kołach no i 90 w ostrzejszy zakret to tak jakby kola podbijało normalnie porazka,jak powoli jade to i szarpie i skrzypi ale dalej jezdze. Wiec czekam na odpowiedz

za 110zł to nic nie kupisz chyba że używkę mowe chodzą gdzieś po 200zl uzbrojone tzn. z tulejami i sworzniem, a póżniej tylko 3 śrubki odkręcić po stronie i nowy.A pamiętaj o zbierzności