Gość robi_zab Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Witam, Właśnie badałem sobie Akumulator areometrem gestość elektrolitu i wyszło mi że w każdej celi mam około 1,20 g/cm3 Wiec nie za najlepiej . Chciałem spróbować ręcznnie doaładowć akumulator jakimś małym prądem Ale przy demontaży akumulatora zauważyłem że zaciski są wysmarowane jakąś wazeliną techniczną . Czy ktoś wie jaka to jest to wazelina? Jaką kupić aby była prawie jak orginalnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość iras55 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 jesto wazelina techniczna,mozna ja kupic w sklepie motoryzacyjnym [ Dodano: Nie 12 Sie, 2007 15:24 ] w almerze ktora mam jest akumulator bezobslugowy z zielona swiecaca dioda do ktorego nawet sie wody nie dolewa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vazq Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 to chyba nie dioda, tylko wskaźnik tzw "oczko" - wskazuje poziom elektrolitu (zielone, jest; niezielone-nie ma) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2007 Oczko nie wskazuje poziomu elektrolitu. Zielone = OK Czarne = doładować Białe = wymianka aku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Olać oczko. Oczko analizuje tylko 1 celkę. Przeżyłem pad 3-4 letniego aku. w 206 Peugeot mojej siostry. Sobota zmarnowana. Oczko świeciło na zielono a padł totalnie. Niestetuy takie teraz robią akumulatory. A z tym bezobsługowym akumulatorem to bym sie tak nie cieszył i popróbował go jakos otworzyć i uzupełnić destylowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rak777 Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2007 Oczko nie wskazuje poziomu elektrolitu.Białe = wymianka aku Właśnie że pokazuje.To "białe" oznacza za niski poziom elektrolitu i wskazanie wymiany w przypadku zaklejonych korków wlewowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Oczko nie wskazuje poziomu elektrolitu.Białe = wymianka aku Właśnie że pokazuje.To "białe" oznacza za niski poziom elektrolitu i wskazanie wymiany w przypadku zaklejonych korków wlewowych. Elektrolita miałem ile trzeba, a aku na złoma sobie poszedł. Oczko białe i amen. Zwarcie jakieś było czy co Poza tym nie miał korków wlewowych. Teraz mam zwykły aku Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rak777 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Oczko nie wskazuje poziomu elektrolitu.Białe = wymianka aku Właśnie że pokazuje.To "białe" oznacza za niski poziom elektrolitu i wskazanie wymiany w przypadku zaklejonych korków wlewowych. Elektrolita miałem ile trzeba, a aku na złoma sobie poszedł. Oczko białe i amen. Zwarcie jakieś było czy co Poza tym nie miał korków wlewowych. Teraz mam zwykły aku Pozdr Gdybyś obejrzał ten aerometr ,to byś się przekonał że jednak w/g producenta poziom elektrolitu był za niski.Zwarcie mogło też być i efektem było większe zużycie wody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość jur_N16 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Akumulat był dokładnie sprawdzony przez fachowca z serwisu gdzie kupiłem. Niestety skończyła się mu 4 m-ce wcześniej gwara :zly: i d*pa blada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.