Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11/WP11] problem z ubogą mieszanką?co robić?

lukas

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem p11 kombi z silnikiem sr20DEH,ale mamy problem z tym autkiem,opiszę to w ten sposób:zużycie paliwa w mieście nie przekracza 8.8litra nawet przy ekstremalnej jeździe,na trasie przy prędkościach 130-160km/h schodzi do 7.1 litra[komp.pokładowy],nie śmiejcie się ze mnie że chce aby nyska paliła dużo,ale okazuje się że wynika to z dramatycznie ubogiej mieszanki...czkawka silnika jest między 2000-3000obr.

świece są śnieżnobiałe bez nagaru,stopione!!!autko nie ma mocy jak narazie[nawet dałbym jej ze 120km,max],wymieniliśmy już pompę paliwa,sonda lambda ok,przepływka również-właściwie nic te zmiany nie wniosłyjedynie gdy wymieniłem świece to zaczeło się spalanie stukowe,od 5000---obr.

więc mądre głowy podpowiedzcie co sprawdzićczy może być to komputer ,bo gdy rozłączyliśmy klemy od akumulatora na 3 godzinki,to potem z pół dnia autko jeździło rewelacyjniea teraz znowu kiszka...

jeszcze dodam że podłączyliśmy SMT6podlaliśmy sporo paliwka i nie było już stuku ,ale z mocą kiepsko dalej[smt tylko na próbę]

więc co jest do cholery,gdzie zajżeć???,

Kupiłem p11 kombi z silnikiem sr20DEH,ale mamy problem z tym autkiem,opiszę to w ten sposób:zużycie paliwa w mieście nie przekracza 8.8litra nawet przy ekstremalnej jeździe,na trasie przy prędkościach 130-160km/h schodzi do 7.1 litra[komp.pokładowy],nie śmiejcie się ze mnie że chce aby nyska paliła dużo,ale okazuje się że wynika to z dramatycznie ubogiej mieszanki...czkawka silnika jest między 2000-3000obr.

świece są śnieżnobiałe bez nagaru,stopione!!!autko nie ma mocy jak narazie[nawet dałbym jej ze 120km,max],wymieniliśmy już pompę paliwa,sonda lambda ok,przepływka również-właściwie nic te zmiany nie wniosłyjedynie gdy wymieniłem świece to zaczeło się spalanie stukowe,od 5000---obr.

więc mądre głowy podpowiedzcie co sprawdzićczy może być to komputer ,bo gdy rozłączyliśmy klemy od akumulatora na 3 godzinki,to potem z pół dnia autko jeździło rewelacyjniea teraz znowu kiszka...

jeszcze dodam że podłączyliśmy SMT6podlaliśmy sporo paliwka i nie było już stuku ,ale z mocą kiepsko dalej[smt tylko na próbę]

więc co jest do cholery,gdzie zajżeć???,

Moze to banalne i pewnie juz sprawdzales, ale moze gdzies ciagnie za przeplywka sobie powietrze lewe ktorego przeplywka nie mierzy? Ja mialem jedna rurke przez gazownikow podlaczona przed przeplywka i byla strasznie uboga mieszanka, Przenioslem ta rurke w swoje miejsce i problem jak reka odjal.

problem jest nadal,a co do gazu to jeszcze go nie ma[tylko benzyna...]

natomiast w kolejności do spawdzenia jest katalizator i rozrząd,być może ktoś go przestawił[bo nyska miała już jakiś tuning w Niemczech,ale pewnie mało profesionalny]-generalnie to silnik równo pracuje ,ale siły mu brak,no chyba że zresetuje kompa,wtedy ze 3 godz jest świenie :<

niemogę otworzyć tej strony...

[ Dodano: Sro 22 Sie, 2007 10:23 ]

juz mnie krew zalewa,dziś rano obejrzeliśmy z coobciem rozrząd,i w mordę jeża wszystko jak być powinno,wałki nie przestawione

a świece jak były białe tak są-jak to wogóle możliwe że auto w zasadzie seryjne ma tak ubogo....jestem wściekły,teraz to tylko strojenie na hamowni chyba pomoże,bo już nie wiem co więcej zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...