Gość beno75 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam Pytanie nr 1. Przymierzam się do wymiany tłumika w mojej Primerce. Pech chciał że przerdzewiała mi rura przed takimi klamrami łączącymi końcowy tłumik i tłumik środkowy. Wydaje mi się że spawanie rdzy nie ma większego sensu. W związku z powyższym proszę o poradę jakich tłumików mam szukać (końcowy i środkowy). Chodzi mi o jakieś symbole i parametry, żeby nie kupować kota w worku. Mam Nissana Primerę 1.6 SI z 1997r. Pytanie nr 2. Mam zainstalowan ą instalację gazową. Nie chodzi tutaj o generację tej instalacji, ale top co sie dzieje podczas pracy na gazie. I tylko na gazie bo na benzynie jest ok. Wiec np. jadę normalną prędkością 80 km/gt i ściągam nogę z gazu żeby troche wychamować silnikiem i jednoczesnie ze spadaniem obrotów silnika słychac "pyrkanie" w układzie wydechowym w rejonie tłumików. Słychac to tak jak bym jechał trabantem. Na benzynie jest ok, tylko jak przełącze na gaz. Aha i jak jade np. 80 km/g i wrzuice luz by np powoli wytracac predkosc to wtedy tego nie slychc. Pomóżcie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiu83 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 do AD.1 a nie możesz polecić wspawać kawałka "świeżej" rury?? szkoda tłumika jesli pucha jest dobra!!!! http://www.catalogue.bosal.com/pages/exh_s...B&year=1997 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość master1 Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 możesz nabic kawałek innej rury.U mnie było identycznie. Przedzewiała rura przed łączeniem z końcowym tłumikiem. Mój teściu wział stary amortyzator wyciął z niego kawałek rury. Nabił ja (wbił do srodka rury tłumika) obspawał i nabił na rurę środkową. Chodzi już ze 3 miesiące i jest git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 ad.2 sprawdżczy masz poprawnie zapłon ustawiony bądż czy nie dostaje za dużo gazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.