Gość uciu Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Witam, dziś poczułem smród spalonych przewodów - otwieram maskę - patrzę... a tu z kostki od reflektora leci dymek :-( Dziś jest ciemno wiec już nic nie zrobie ale kostka jest w środku wytopina. Co mogło być przyczyną? Gdzie kupić taką kostkę??? Czy będzie pasował z objętnie jakiego samochodu z żarówkami h4??? Na razie połącze to wsuwkami ale raczej tak na stałe nie zostanie. Czy ten typ tak ma????? Czy to normalne, że kostka się wytopiła??? Izolacja przy kostce też się stopiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość B12 Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Czy ten typ tak ma????? Czy to normalne, że kostka się wytopiła??? Izolacja przy kostce też się stopiła. Normalne po iluś tam latach, kilometrach i godzin świecenia. Nissan po prostu nie stosuje przekaźników. A po wtyczkę udaj się do najbliższego sklepu z np. częściami do 126p. A kabelki przylutuj, bo same zagniecenie końcówek na długo nie wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADEX Opublikowano 14 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2007 zgadza sie. nieststy " ten typ tak ma" ja sie wpierw porykałem z jednym reflektorem ostatnio z drugim idz do sklepu motoryzacyjnego za 4 zł (szt) kup 2 kostki do H4 jak sie postarasz to nawet lutwonica bedzie zbedna - kwestia dobrych szczypiec (kombinerek) zamontuj nowe kostki. nowe kostki sa bardzo PROSTE tak wiec wypadaloby jej eszcse tasma izolacyjna oizolowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawcior Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 ja za 2 kostki i wymiane w ASO zaplacilem okolo 100 zl.. :/ ponoc od fiata nie pasowala..a bylem w sklepie pytac sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ABT Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 A kabelki przylutuj, bo same zagniecenie końcówek na długo nie wystarczy starczy starczy ja za 2 kostki i wymiane w ASO zaplacilem okolo 100 zl.. :/ ponoc od fiata nie pasowala..a bylem w sklepie pytac sie... :?: :?: :!: :!: :!: kostkę na H4 można kupić i za złotówke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 od fiata nie fiata, wystarczy kupić kostke do żarówki H4, Można na wszelki wypadek przymierzyć odrazu w aucie, ale bedą pasować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majsterus Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 zgadza sie. nieststy " ten typ tak ma" I tu sie grubo mylisz. dlaczego sie grzeje??? zawsze należy usunąć przyczynę a nie skutek. dlatego sie topią, że styki śniedzieją i powoduje to wzrost rezystancji a jak wzrasta rezystancja to sie grzeje.Proste. wystarczy co jakiś czas przeczyścić styki i problem rozwiązany. dodatkowo zjawisko to przyśpiesza wilgoć nop. gdy auto stoi pod chmurką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 dokładnie. Styki, kostki, przełączniki (wszystkie miejsca gdzie się łączą łączą kable) należało by smarować by uniknąć takich przypadków. Czym ??? chociażby tawot bądz WD-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pablo_Snk Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 ja tam osobiście proponuje preperat specjalny do klamr do aku. Ma właściwości przewodzace i zabezpieczające, a WD-40 nie robili z myslą o tym, czy towot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geniula1 Opublikowano 19 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2007 rzecz polega na tym by natłuścić styki by nie nie śniedziały i wd-40 i tawot dają rade z tym bezproblemowo (sprawdzone mam te metody już) Aczkolwiek nie neguje tamtego preparatu z tym mogę się założyć że nie różni się wiele od WD-40 i jest na bank droższy niż tawot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi