Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Kolejny problem z kierownica w sunny

Gość server
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Problem polega na tym, ze kierownica ma luzy, gdy natomiast bylem u mechanika nie chcial mnie z warsztatu wypuscic:/ Uszkodzony jest krzyzak laczacy kolumne kierownicza a ukladem kierowniczym (ten ostatni na koncu). Lazilem, dzwonilem po sklepach niestety wszedzie slyszalem odpowiedz w stylu "pan tego nigdzie nie dostanie":/

Nie macie moze jakiegos miejsca (procz serwisu nissana bo na takowy mnie nie stac) gdzie mozna taka czesc nabyc? Allegro rowniez przekopalem i nic, byc moze konieczny bedzie zakup calej kolumny kierownicy. A moze ktos z was ma sunny na czesci? Ogolnie podczas krecenia kolem, caly krzyzak sie obraca, ponoc jakies igielki sie juz wysypaly i niby moze peknac a to juz powazna usterka:/

Dla scislosci jest to sunny n13 1988r.

Z gory dzieki za pomoc.

----------------------------------

Lub moze ktos wie czy z innego modelu z innej marki auta mozna przelozyc taki gadzet? Znajomi mowili, zebym to sobie zmierzyl (rozmiar miseczki;p) i wtedy mozna cos dobrac, ale jak? nie siegne tam do tego ustrojstwa, znajduje sie pod maska na samym koncu kolumny kierowniczej...... ehhhh a jak juz to jak to zmierzyc? linijka?? i co konkretnie zmierzyc........

hym napewno xedos.pl? bo ja tu widze same transportowe auta....

no ale przedzwonie, pewnie dopiero jutro bo dzis swieto ehhh..

[ Dodano: Sro 15 Sie, 2007 13:41 ]

lipa... babka mowi, ze do osobowek nie maja nic....

no wlasnie czekam na odpowiedz, napisalem im maila z ich strony zobaczymy jak to wyjdzie, bo jezeli nie to jedyne miejsce gdzie pojade tym samochodem bedzie szrot, a pozniej zdrada z VW....

[ Dodano: Sro 15 Sie, 2007 21:44 ]

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...5b6143a19b.html wybaczcie za zapozyczenie zdjecia, moj jest prawie identyczny, prawie poniewaz moj jest typu sedan, ma z tylu kufer:) nie wiem po co to dodaje, ale moze wersja sedan wam cos podpowie, jak kto sobie zycze wstawie jutro fotki na ftp....

http://www.carspeed.pl/portal/index.php?pa...p&Itemid=29

http://moto.sklep.pl/index.php?modules=mag...how&o=19476

niedawno u siebie w micrze wymienialem bo sie posypal... wymiana nie jest trudna :)

a watpie zeby wieksze znaczenie mial rodzaj silnika... te z linkow napewno beda pasowac

Witam

mam w domu taki krzyżak od n14 patrząc na zdjęcie różnicy nie ma, zasada działania taka sama, taki krzyżak kupiłem za niewiele ( nie pamiętam ile ale mało) złotych nowy w Auto Arsie na Reduty Ordona w Szczecinie. Kupiłem ale okazało się że to nie to no i leży. Problemu z kupnem nie było. W n13 luzy kierownicy można regulować śrubą od spodu. Jak rozbierałem kiedyś to ustrojstwo to żadnych igiełek nie zauważyłem, rozbiera się i składa bardzo łatwo, na dobrą sprawę możesz zrobić to sam ale potrzebny będzie Ci kanał bo od góry dojścia nie ma. Jak sie dowiesz, że od n14 pasuje to pisz, przyślę ci to ustrojstwo.

Pozdr

[ Dodano: Sro 22 Sie, 2007 21:28 ]

W piątek będę w Xedosie to rzucę okiem i popytam o twój krzyżak i dam ci znać

Trzymaj się

@ Server - taki krzyżak nabędziesz w każdym WIĘKSZYM sklepie z częściami (hurtownia motoryzacyjna), kosztuje w zależności od producenta i sklepu od ok. 80 do 200 złotych. Wymiana nie jest trudna...

P.S. Uzupełnij profil...

server nie uzywaj wyszukiwarki tylko dzwon jutro :)

Potwierdzam. Wyszukiwarka nie jest u nich zbyt często aktualizowana. Telefon załatwia sprawę. Są trochę drożsi ale mają pewne części. Wysyłają DHL-em i na drugi dzień masz cześć w domciu.

server, Z kąd ty jesteś tak wogóle? We wtorek byłem na szrocie koło Tomaszowa Mazowieckiego Stoii taki N13 Cały tylko bez silnika, maska była otwarta i cały układ kierowniczy był razem z maglownicą. :)