Gość treecat Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Witam wszystkich. Mam okazję zamienić swoją almerę w benzynie na diesla tylko zastanawiam się na kosztami eksploatacji. Ile pali w mieście i na trasie, koszt generalnego remontu silnika (ewentualnie). Za wyrażone opinie i wszelkiej innej maści zdania oraz poglądy (wszystkie konstruktywne i rzeczowe) z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Jak młodsza, z mniejszym przebiegiem i w lepszym stanie niż obecna to zamieniaj - jeśli jesteś pewien auta. A jak nie to po co zamieniać - wiadomo co się trafi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kiubik Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 A jakby tak jeszcze podać rok produkcji tego auta no i jaki silnik wiele by pomogło w poradzie dla ciebie chyba że mowa o N15 2.0 Rozwiń swój temat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malin_f1 Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 nie zmieniać bo to większy muł od 1,4 a jeżeli to N16 to odłuż odrazu cztery koła na pompę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dylson Opublikowano 17 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2007 a jeżeli to N16 to odłuż odrazu cztery koła na pompę To jest pompa boscha, ktora siedzi w wielu dieslach. Min w dieslach vw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość treecat Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2007 Dzięki bardzo wszystkim za opinie. Jest to 1998 154 tys. klima 2xair i 2.0 w silniku, a moja almera to to samo z tym ze 1.4. Ale przemyślałem sprawę przez łikend i nie będę zamieniał - Kuchar ma rację: wiem co dostanę. W tym co mam to wiem co go boli a "nowym" przechodzić wszystko od początku i się denerwować? Jeszcze raz dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.