Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[K11] Nie odpala

Gość lukip82

Rekomendowane odpowiedzi

wiatm was mam taki problem wczoraj jadac samochod zaczol sie dlawic i zgasl nie szlo go odpalic po przekreceniu zaplonu chodzil 2s dlawic sie i zamieral dzis juz wcale nie daje znaku zycia aku dobre paliwo jest co to moze byc ??

spróbuj zresetować komputer, (chodź nie wiem czy coś to pomoże)

- Zobacz czy dolot powietrza nie jest zatkany gdzieś (i filtr powietrza)

- Czy wszystkie świece palą

Jeśli to wszystko jest wporzątku to pisz dalej to będziemy inne rzeczy sprawdzać, możliwe, że złą mieszanke paliwowo - powietrzną dostaje i dlatego go dławi, dlatego zobacz czy któraś świeca jest mokra.

A masz instalacje LPG?

spróbuj zresetować komputer, (chodź nie wiem czy coś to pomoże)

- Zobacz czy dolot powietrza nie jest zatkany gdzieś (i filtr powietrza)

- Czy wszystkie świece palą

Jeśli to wszystko jest wporzątku to pisz dalej to będziemy inne rzeczy sprawdzać, możliwe, że złą mieszanke paliwowo - powietrzną dostaje i dlatego go dławi, dlatego zobacz czy któraś świeca jest mokra.

A masz instalacje LPG?[/qubrak

brak LPG

rozumiem ze kreci ale nie odpala, sprawdź kopułkę, możesz mieć tam pod nią zebrana wilgoć, wodę, osusz ja, wyczyść, przeczyść odrazu palec rozdzielacza złóż i próbuj. Jak nie da rady to możesz zobaczyć świece, przewody ewentualnie je wymienić jeśli trza będzie a jak nie pomoże to będziemy radzić dalej ;)

rozumiem ze kreci ale nie odpala, sprawdź kopułkę, możesz mieć tam pod nią zebrana wilgoć, wodę, osusz ja, wyczyść, przeczyść odrazu palec rozdzielacza złóż i próbuj. Jak nie da rady to możesz zobaczyć świece, przewody ewentualnie je wymienić jeśli trza będzie a jak nie pomoże to będziemy radzić dalej ;)

wiec kopulka ok sucha przeczezczona przewody ok swiece jeszcze nie sprawdzalem ale nie slychac pompy. mam nie maly przebieg bo ponad 180tys mil wie moze zasyfila sie pompa

[ Dodano: Sob 18 Sie, 2007 14:36 ]

ok juz wszystko gra zresetowalem kompa i odpalila bez zadnych ale wielkie dzieki za pomoc ale co bylo przyczyna???

Przyczyną była zła mieszkanka :) komputer od nowa ustawił wszystko i gra super:) Chociaz nie wiadomo do konca jaka była przyczyna trzeba było by sprawdzić podczepiając do komputera. Pozdrawiam i życze szerokości

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...