Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Luz w układzie kierowniczym

Gość grzesrock

Rekomendowane odpowiedzi

Szukałem podobnych na forum ale niestety nie znalazłem....

Postaram się dogłębnie opisać problem, po powrocie z wakacji zauważyłem że mój sunny ma luzy poprzeczne w prawym kole po oględzinach wychodzi na to że uszkodzone jest coś w co wkręca się drążek kierowniczy w maglownicy i jest okryty gumą teraz pytanie czy muszę szukać nowej sprawnej maglownicy czy to jest jakaś część która jest osobno do nabycia i wymienialna ??? szukałem w instrukcji sunnego ale tam niewiele pisze postaram się zrobić popołudniu zdjęcie i zapodać .....

Proszę o rade co z tym fantem zrobić

Nawet mnie nie strasz :/

W linku podaje zdjęcie i element o który mi dokładnie chodzi.... gdzie zauważyłem wyczuwalny luz moja autko jest bez wspomagania a załączone zdjęcie z maglownicą ze wspomaganiem ale ten element jest tu i tu taki sam .....chyba...

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a7d8bc51b9b0544e.html

Masz luz na przegubie drazka , a wiec drążęk kierowniczy do wymiany

muwisz ze to drążek kierowniczy a nie maglownica hmmm.... bylo by super tylko że luz powstaje nie na drążku tylko jak to określiłes w przegubie w srodku czy ta część jest razem w kąplecie z drążkami czy osobno sie ja kupuje ?? i czy może wiesz jaki jest koszt?

0a2b474784ea3a01.jpg

jesli luz masz na tym elemencie co zaznaczylem to drazek ,koszt 60-100 zl , po zmianie drazka warto ustawic zbierznosc , gdyby luz byl na maglownicy to bylby z dwoch stron

cenna uwaga luz jest tylko po jednej stronie wiec spoko mam nadzieje ze będzie to to co przedstawiłeś tylko to chyba jest jakiś drążek wewnętrzny bo taki normalny jest w kształcie litry L chyba nie przynajmniej tak to wygląda u mnie. Wielkie dzieki za pomoc zawsze to 100zł w kieszeni a jeszcze powiedz mi czy trzeba wymieniać od razu dwa drążki czy można jedne tam gdzie luz występuje ???? bo jak sie wymieni jeden to chyba mogą być problemy z ustawieniem zbieżność ?? a Jeszcze napisz jak możesz gdzie tą drugą cześć się wkręca co niez zaznaczyłeś ?

Wymienia sie tylko ten co luz wystepuje .Na druga strone nakreca sie kocowke drazka o taka 8fed75ec690556f0.jpg odkrecasz ze starego drazka . Wymiana jest dosc prosta na maglownicy jest zalozona blaszka ktora zabezpiecza drazek przed odkreceniem odginasz ja ( niestety najczesciej jest ona pozniej do wyzucenia , nowej niemozna kupic ) , jesli dobrze zmierzysz ile ma cm drazek stary od przegubu do koncowki to nie trzeba pozniej ustawiac zbieznosci ,nakrecasz na nowy drazek koncowke zachowujesz taka sama odleglosc jak na starym zakladasz i koniec .

No to wszystko mi wyjaśniłeś wielkie dzieki za pomoc jak tylko będę miał chwilkę wolnego czasu muszę sie temu bliżej przyjrzeć i spróbuje usunąć usterkę opisze później jak poszło.... Raz jeszcze wielkie dzięki

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...