Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak i czy się uda wysuszyć!?

Gość luulcak
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Sunny N14 hatchback,

Urwanie chmury, musiałem przejchać przez dużą wodę, niby nic sie nie stało, ale dzień później czułem wilgoć w aucie, obejrzałem i ... woda stała ( prawie ) od strony pasażera zwłaszcza pod siedzeniem, z przodu było lepiej. Wycisnałem co się da w reczniki, ale nadal jest wilgoć wyczuwalna. Co więcej po jednym dniu wsiadłem po nocy i już czuć...delikatnie...

Pomocy, nie wiem co teraz? Dam rade to osuszyc czy to juz koniec i bedzie gniło?!

Dziękuję

łukasz

Hmm, znaczy się masz przegniłą podłogę? To nie licz na to że wilgoć sama sobie wyjdzie. Auto na podnośnik, dokładnie oblukać co i jak i do blacharza bo zaraz będziesz jeździł jak Fred Flinston ;):D

Musisz zdjąć calą okladzine z podlogi

ja to robię w godzinę :diabel: :diabel:

tzn jak robiłem konserwację całej podłogi to godzinkę zajęło mi wywalenie foteli, tylnej kanapy, tunelu i konsoli środkowej - trochę gimnastyki było

A może poprostu zatyczkę gumową zgubiłeś bo w podłodze z tego co wiem (podobnie jak w bagarzniku) są utwory konstrukcyjne pozatykane gumowymi korkami

Ja w N14 mam w podłodze takie zatyczki a raczej miałem bo zostału usuniete u blacharza zawsze po zimie wstępowała wilgoć w samochodzie i strasznie mnie to denerwowało myślałem że to jakaś z uszczelek drzwi ale sunny ma tak starannie je zrobione i jest ich dość dużo wieć to odpadało po wizycie u blacharza i jego kontroli wyszło na to że te zatyczki gumowe już nie spełniają swojej roli i trzeba je usunąć i zaspawać i tak zrobiliśmy po usunięciu problem znikł jak ręką odioł

tak, zatyczki w podłodze są, ja też mam. Najlepiej jest wywalić wszystko z auta i dokładnie wysuszyć i oblukać. Jak śmierdzi to wykładzina gnije :D Mi kiedyś też sie lało ale za chiny nie wiedziałem skąd( w poprzednim aucie ) zdjąłem wykładzine i nic, okazało się że mi z nadkola woda sie lała :D zalepiłem biteksem i miałem spokój

Od spodu wygląda dobrze - nie ma korozji jest ok.

Po wyjeciu fotela i zdjeciu wykladziny - woda byla - dosc duzo - nie ma mozliwosci wysuszenia tego bez podniesienia wykladziny gdyz zamieka taka pianka-tkanina pomiedzy blacha a wykladzina. Podloga bez korozji, wszystko ok, wiec musialo sie dostac faktycznie jakimi otworami wentylacyjnymi. Suszy sie juz 2 dni- najpierw reczniki i to co sie dalo wycisnac potem podniesiona wykladzina , uchylone okna i sloneczko. Po 2 dniach juz nic nie czuc, ale zostawiam tak jeszcze kilka dni niech powysycha dokladnie.

Wielkie dzieki za pomoc

pozdrawiam

łukasz