Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[P11.144/W11.144] ksenony - ustawienie

Gość Bruneros

Rekomendowane odpowiedzi

wczoraj jadac za kumplem zwrocil mi uwage ze prawy ksenonek strasznie daje mu po oczach - czyli po stluczce trzeba bylo by swiatelka ustawiac..

i teraz pytania:

-czy ksenony usyawia sie tak samo jak zwykle swiatla ?

-czy zrobia mi to na kazdej stacji diagnostycznej ?

Ksenony powinny mieć system samopoziomujący. Jak jeden świeci w kosmos, znaczy coś się zepsuło. Najlepiej podjechać (tak jak piszesz) na stację diagnostyczną (dobrą hehe) i powinni ci bez problemu ustawić i sprawdzą co jest nie tak.

Tak chyba będzie najprościej.

system samopoziomujacy dziala chyba ok - aktywuje sie on w momencie odpalenia auta - jak odpalam ksenona gdy auto nie pracuje to swieci jakby nisko, jak odpalam cos tam sobie buczy i oba podnosza sie na rowna wysokosc...

a swiatel nie ustawia sie w pione i poziomie jakos ? a jak dziala system samopoziomowania ? nie mam pojecia wiec sie pytam..

M

powinny być śruby regulujące lampę jak każdą jedną lampę w samochodzie. Jeżeli miałeś stłuczkę to mogła się przestawić i świeci tam gdzie nie powinna i inni kierowcy marudzą i im się nie dziwię. Samemu lepiej nie ustawiać - podjachać na stację zapłacić 5 zeta i ustawią.

no i chyba po klopocie... pan gratis przystawil takie urzadzenie, stwierdzilze jedna lapma swieci za wysoko, pokrecil cos i stwierdzil ze jest idealnie... trzeba sprawdzic z kumplem czy nie oslepiam dalej.. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...